hren
 

U protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, prijevara u gospodarskom poslovanju, nedozvoljena trgovina, tri oštećenja tuđe stvari,  dvije teške krađe i  tri krađe. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa zabilježeno je devet prometnih nesreća, od kojih sedam s materijalnom štetom. Dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Rezultati provedene akcije u prometu

Jučer, 5.travnja od 10 do 13 sati  na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedene su  pojačane aktivnost nadzora i kontrole cestovnog prometa s naglaskom na prekršaje vozača u odnosu na pješake, ali i na prekršaje  pješaka u prometu.

Tijekom akcije kontrolirano je 327 vozila. Evidentirana su  144 prekršaja od kojih 47  koja su počinili vozači i  32 koja su počinili  pješaci, te 12 u odnosu na korištenje mobitela tijekom  vožnje. 

Prijavljen za više imovinskih  kaznenih djela

Policijski službenici Policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je 17. travnja 2014. godine  provalio  u zlatarnicu iz koje je otuđio veću količinu zlatnog i srebrnog nakita vrijednosti oko 13 tisuća kuna, te sumnja da je u od 3. do 6. ožujka 2017. godine na području Omiša pokušao  provaliti u prostor osiguravajućeg društva, te sumnja da je  od 4. do 6.ožujka 2017.godine provalio  u prostor ugostiteljskog objekta  iz kojeg je otuđio manju količinu novca. 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. 

Prijavljen za prijetnju

Jučer oko 10:00 sati u Splitu, predio Skalice, 45-godišnjak je verbalno i tjelesno napao 48- godišnjaka i uputio mu prijetnje smrću držeći u ruci pištolj. 48-godišnjaku je pružena liječnička pomoć, te su mu utvrđene ozlijede u vidu lakšeg potresa mozga i posjekotina na glavi koje ozlijede su okarakterizirane kao lakše tjelesne ozlijede. Nad 45-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, te je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 139.st.2. Prijetnja i kaznenog djela iz članka 118. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Uz kaznenu prijavu koja je upućena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu priveden policijskom  pritvorskom nadzorniku. 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij