hren

POTREBNA POMOĆ
Strojevi koji su im potrebni omogućit će im proizvodnju, kvalitetu i konkurentnost na tekstilnom tržištu

Radnice iz Udruge Kamensko, koje su pokrenule posao nakon što je propala tvrtka u kojoj su radile, odlučile su pokrenuti Indiegogo kampanju kako bi skupile novac za kupnju strojeva za proizvodnju, nabavku potrebnog materijala za proizvodnju i za organiziranje proizvodnje modne linije koja će ili na tržište. 

Na stranici Indiegogo navodi se da je trenutno u Udruzi Kamensko zaposleno osam ljudi, a uz njih radi i pet volontera. Nedavno su posao u Udruzi dobile dvije žene iz propalog DTR-a, a žene iz Udruge planiraju zaposliti još dvije koje su ostale bez posla u DTR-u.

Kada Udruga Kamensko nabavi potrebne strojeve, u planu im je proizvoditi i košulje kakve je nekada proizvodio DTR. Njihovi sadašnji strojevi su za kućnu uporabu, te nisu u mogućnosti raditi i preuzimati zahtjevnije poslove.

Strojevi koji su im potrebni omogućit će im proizvodnju, kvalitetu i konkurentnost na tekstilnom tržištu, ne samo domaćem nego i stranom. Time bi Udruga Kamensko mogla opstati te se uz puno truda i rada, i uz njihovo dugogodišnje iskustvo, profilirati u ozbiljno ime na tekstilnoj sceni.

Radnici Kamenskog prošli su težak put u zadnjih sedam godina, ali nisu digli ruke od samih sebe, nisu odustali. Sami su se organizirali i počeli proizvodnju na kućnim strojevima za šivanje.

Svojim radom uspiju svaki mjesec zaraditi dovoljno za pokrivanje plaća, doprinosa i režija, ali uvijek im nedostaje novac za kupnju profesionalnih strojeva kojima bi ubrzali proizvodni proces i time smanjili cijenu proizvoda i bili konkurentni na tržištu.

Svi koji žele pomoći ovim hrabrim ženama mogu to učiniti na stranici kampanje u iznosima od 5 do 1000 dolara.

Izvor: RTL.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij