hren
 

Ove će se srijede sa početkom u 18 sati u dvorani 1 središnje knjižnice Marka Marulića u Splitu održati tribina na temu cijepljenja djece.

Na tribini će sudjelovati:
– prof. dr. sc. Ivo Ivić, specijalist infektolog iz Klinike za infektologiju KBC-a u Splitu,
– Željka Karin, dr. med. univ. mag. med., specijalist školske medicine,
– Vesna Barišić, dr. med. specijalist epidemiologije (“Kako procijeniti tvrdnje o cijepljenju i cjepivima?” te kratko
prikazivanje j znanstvenog rad koji na pogrešan način dovodi u vezu cijepljenje i neurološke poremećaje
– doc. dr. sc. Irena Bralić, specijalist pedijatrije (” Partnerstvom roditelja i liječnika do zdravlja djece”)

Cilj ove tribine je ukazati na učestala uvjerenja o štetnosti cijepljenja i primjeni cjepiva te relevantnih izvora koji ih pobijaju, upozoriti na nužnost provjere različitih tvrdnji o cijepljenju ali i poklanjanje povjerenja u odluku liječnika, bilo pedijatra bilo liječnika školske medicine.

Nakon izlaganja uslijedit će i okrugli stol rezerviran za pitanja iz publike

– Prof. dr. sc. Ivo Ivić, specijalist infektolog iz Klinike za infektologiju splitskoga KBC-a najavljuje predavanje naziva „Zašto je dobro cijepiti se i kakve su to bolesti protiv kojih je cijepljenje preporučeno?“. Izlaganje će sadržavati kratke opise kliničke slike bolesti, komplikacije te mogućnosti liječenja onih infekcija koje se nalaze na listi obaveznih ili preporučenih cjepiva u RH. Osvrnut će se na dosadašnja iskustva s ovim bolestima u sredinama u kojima je procijepljenost slaba ili je cijepljenje obustavljeno, dati primjere iz vlastite prakse koji ilustriraju ponašanje ovih bolesti u necijepljene djece.

– Željka Karin, dr. med. univ. mag. med. specijalist školske medicine najavljuje izuzetno zanimljivo predavanje naziva “Cijepljenje djece s teškoćama u razvoju – iskustvo školske medicine” te će se osvrnuti na konkretne slučajeve i pojasniti kako se i neka neurorizična djeca mogu cijepiti bez straha.

– doc. dr. sc. Irena Bralić, prim., dr. med. specijalist pedijatrije najavljuje predavanje naziva “Partnerstvom roditelja i liječnika do zdravlja djece”, a govoriti će iz perspektive pedijatra praktičara, roditelja, nastavnika na Medicinskom fakultetu u Splitu, autorice i urednice raznih sveučilišnih udžbenika i priručnika.

– Vesna Barišić, dr. med., spec. epidemiologije i voditelj Odsjeka za distribuciju cjepiva najavljuje predavanje naziva “Kako procijeniti tvrdnje o cijepljenju i cjepivima?” te će prikazati jedan znanstveni rad koji na pogrešan način dovodi u vezu cijepljenje i neurološke poremećaje. Kroz predavanje istaknuti će važnost povjerenja u odabranog pedijatra


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij