hren
 

Europski parlament danas je u Bruxellesu izglasao rezoluciju u kojoj traži da Europska komisija izvrši svoje zakonske obveze i donese delegirani akt kojim bi se privremeno suspendiralo ukidanje viza za građane SAD-a kada putuju u Europsku uniju, sve dok se potpuno ne uvede vizni reciprocitet sa svim zemljama članicama Europske unije. 

Europski parlament pozvao je Komisiju da to učini u roku od 2 mjeseca.

Zastupnik Tonino Picula koji od početka mandata 2013. vrlo aktivno radi na ukidanju viza za Hrvate kada putuju u Ameriku, glasovao je za taj prijedlog i pozdravlja odluku.

„Podsjećam da je 12. travnja istekao dvogodišnji zakonodavni rok za primjenu viznog reciprociteta! Unatoč tome i dalje imamo situaciju  da američki građani slobodno putuju Europskom unijom, a naši građani baš kao i građani Bugarske, Cipra, Poljske i Rumunjske moraju ispunjavati uvjete i plaćati aplikaciju za vizu čime su nepravedno diskriminirani u odnosu na sve druge zemlje članice. Drago mi je da Europski Parlament nastavlja vršiti pritisak na Komisiju da izvrši svoje obveze sve dok se ne ispoštuje potpuni vizni reciprocitet između Europske unije i SAD-a. Građani Hrvatske moraju imati ista prava kada putuju u SAD kao i ostali europski građani!“


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij