hren
 

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je jutros u splitskom hotelu Park četvrtu manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Splitsko-dalmatinsku županiju.

-Ovo je moj četvrti hrvatski doručak i svaki puta sam ponovno oduševljen raznolikošću naše tradicionalne kuhinje. Svi ti recepti generacijama su se prenosili i čuvali da bismo mi danas imali toliko bogatstvo. Kažu da ljubav ide kroz želudac, uvjeren sam da je tome tako. Ne mogu zamisliti stranca koji kuša ove specijalitete i ne poželi se vratiti po još. Čuvajmo našu tradiciju, naše male kulinarske tajne i očuvajmo ovaj neizostavni dio našeg nacionalnog identiteta. Zajedničkim naporima učinit ćemo domaću hranu dostupnu svim našim kućanstvima, - izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij