hren
 

ZELENO SVJETLO
Tvrtka "European Coastal Airlines" po svemu sudeći spremna je ponovno započeti s redovitim hidroavionskim linijama kojima spajaju kopno i otoke. Menadžer u ECA-i Zdravko Delić potvrdio nam je kako su njihovi hidroavioni spremni za plovidbu i uzlijetanje.

- Učinili smo sve pripremne radnje da bi tvrtka nastavila s operacijama u ovoj godini, iz tog razloga su raspisani i natječaji za nove radnike. Odluka o nastavku rada je odluka dioničara društva, koja će biti donesena najkasnije do kraja ovog mjeseca. Tada bi trebali znati i datume od kojih bi počeli s redovnim radom - kazao nam je Delić.

Uz natječaje za radnike na pristaništima u Splitu, Malom Lošinju, Jelsi, Veloj Luci i Rijeci, do 23. veljače kada istječe rok za prijavu, traže i radnike u ugostiteljskim objektima u pristaništima, kao i one koji će istovremeno obavljati i prodaju zrakoplovnih karata. Za dio poslova napominje se kako se obavljaju na otvorenom, u svim vremenskim uvjetima uz upotrebu zaštitne opreme, te kako zbog poslova povezanih s postupcima u izvanrednim situacijama kandidati moraju biti u dobroj fizičkoj kondiciji. Iz ECA-e su kandidate obavijestili kako će odabranima stjecanje potrebnih znanja i licencija omogućiti kroz niz teoretskih i praktičnih obuka u sjedištu tvrtke i u pristaništima.

Usprkos dva sudska postupka koja su protiv njih podignuta iz "European Coastal Airlines", iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo potvrdili su nam da ništa ne priječi hidroavione u novom polijetanju.

- Europski obalni avioprijevoznik d.o.o. posjeduje valjanu Svjedodžbu zračnog prijevoznika za komercijalni zračni prijevoz, kao i Odobrenje za vođenje kontinuirane plovidbenosti. Odobrenje im je izdano još 2014. godine, a nakon što je bilo privremeno oduzeto sredinom kolovoza prošle godine, vraćeno je krajem istog mjeseca - potvrdio nam je Eduard Šoštarić, glasnogovornik Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Prošlog ljeta CCAA je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora privremeno oduzela ECA-i dozvole i licencije, čime im je prizemljila sva četiri hidroaviona. Na jesen su uslijedile dvije tužbe, prva podignuta na Upravnom sudu, kojom osporavaju rješenje o prizemljenju koje im je izdala Agencija, te druga podignuta na Trgovačkom sudu, a kojom ECA traži naknadu štete od 5,5 milijuna kuna nastale u kolovozu i rujnu 2016. godine.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij