hren

SINOĆ je kod Green Golda u Radničkoj u Zagrebu došlo do spontanog okupljanja 50-ak vozača Ubera, koji su došli iskazati podršku i solidarnost kolegama.

Razlog okupljanja je, doznaje se, pojačani pritisak prometne inspekcije, koja je proteklih dana počela intenzivnije zaustavljati vozače Ubera te im skidati tablice.

"Ovo što se radi je čisto represivno djelovanje protiv nas. Radna skupina je osnovana, još uvijek se radi na cijeloj priči u institucijama, i umjesto da oni nas puste da radimo svoj posao, oni nastupaju represivno prema nama. Skinuli su tablice dvadesetorici vozača već", doznajemo od jednog Uberovog vozača koji je sinoć iskazao solidarnost kolegama.

Drakonske kazne

"Kad smo saznali da su jednog kolegu zaustavili kod Green Golda, odlučili smo pokazati da smo zajedno u tome. To što oni rade je udar na nas.

Na kraju smo se mi isključili iz mreže, jer nema smisla. Puno nas neće ići ni raditi više, kazne su po 50.000 kuna. Uber nas podržava i pravnu podršku nam nudi, ali normalno da postoji strah među nama, velike su to kazne.

Neki od nas imaju žene i djecu doma, kako da takvu kaznu platim? Jedino da bubrege prodam", kaže nam Uberovac.

U 20 dana 40 napada

Podsjetimo, Uber  je u protekla tri tjedna zaprimio više od 40 prijava nasilja i agresije prema partnerima-vozačima. Radi se o povećanju napada od preko 70 posto na partnere-vozače u odnosu na zadnju polovicu prošle godine. Često se radi o verbalnom zlostavljanju, uništavanju imovine i prijetnjama prema njima od strane taksista diljem grada Zagreba.

U samo tri tjedna zabilježena su čak četiri ozbiljna fizička okršaja u kojima su vozači-partneri napadnuti hladnim oružjem poput teleskopskih palica, kamenja ili kovanica koji su uzrokovali tjelesne ozljede partnerima-vozačima i materijalnu štetu na njihovim vozilima.

U sve četiri situacije korisnici su bili prisutni u vozilima, tako da su i oni bili zahvaćeni napadima.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij