hren
 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj sjednici odlučuje o čak 16 točaka dnevnog reda.

Među njima je i odluka hoće li se pokrenuti postupak protiv predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova i to u čak dva odvojena slučaja.

Povjerenstvo pokreće postupak protiv Petrova zbog imenovanja i predlaganja šogora u nadzorne odbore dok je bio gradonačelnik.

Dok je bio gradonačelnik Metkovića, svog šogora Peru Jerkovića imenovao za člana odnosno predsjednika nadzornog odbora metkovske Čistoće te ga predložio za člana nadzornog odbora lokalnog Vodovoda.

Povjerenstvo smatra da dužnosnik sukladno načelima djelovanja ne smije koristiti svoju javnu dužnost za osobni probitak i probitak osoba s kojima je povezan. Zbog toga je pokrenut postupak protiv Petrova zbog moguće povrede zakona tijekom obnašanja dužnosti gradonačelnika Metkovića koja proizlazi iz propusta zaštite vlastite vjerodostojnosti, nepristranosti i povjerenja građana.

Ne pokreće se postupak zbog posla u Medicini rada u Metkoviću

U drugom slučaju, povjerenstvo je donijelo odluku kako neće pokrenuti postupak protiv Bože Petrova koji je  istovremeno uz obnašanje dužnosti gradonačelnika, saborskog zastupnika, potpredsjednika Vlade i predsjednika Sabora, radio u Medicini rada u Metkoviću.

Povjerenstvo je utvrdilo kako taj posao ne obavlja trajno i redovito kao druge dužnosti te nije došlo do povrede zakona.

Utvrđeno je kako je Petrov radio na temelju ugovora o poslovnoj suradnji. Obavljao je preglede u znanstvenoj ustanovi za medicinu rada u Metkoviću.

Također, Povjerenstvo je uvidom u imovinsko stanje utvrdilo kako je Petrov naveo da prima određeni novčani iznos na temelju drugih prihoda.

Osim toga, odlučuje se i pokreće li se postupak protiv saborske zastupnice HNS-a i bivše ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, saborskih zastupnika SDP-a Peđe Grbina i Arsena Bauka, te čelnog čovjeka Živog zida Ivana Sinčića. Na današnjem je dnevnom redu i SDP-ov gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij