hren
 

SKINUT IMUNITET
Saucha se tereti za razdoblje od od studenog 2013. do siječnja 2016. godine. U tom je periodu, navodi DORH, tajnici usmeno nalagao izradu neistinitih putnih naloga i sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 540.522,81 kuna i 1.360,00 eura.

Mandatno imunitetno povjerenstvo skinulo je jutros imunitet Tomislavu Sauchi, bivšem šefu kabineta Zorana Milanovića, za kojeg DORH zbog afere dnevnice traži lišavanje slobode, određivanje pritvora, istražni zatvor i pokretanje kaznenog postupka.

Jedini koji je glasovao protiv zahtjeva o skidanju imuniteta bio je Ivan Pernar. Obrazložio je to svojim činom revolta jer DORH nije tražio skidanje imuniteta HDZ-ovcima koji su koristili novac iz "crnih fondova".

- Dok se te ljude ne procesuira, neću biti za skidanje imuniteta Tomislavu Sauchi, rekao je Pernar, kojem je odgovorio HDZ-ovac Damir Felak, rekavši mu da je jako zaljubljen u jednu stranku i da mu jako smeta HDZ.

N1 televizija jutros je javila informaciju prema kojoj Saucha nije prošao grafološko vještačenje i da su potpisi na spornim dnevnicama zaista - njegovi. Očekuje se da će Saucha biti priveden pritvorskom nadzorniku u PNUSKOK pa zatim prepraćen u USKOK. 

Saucha je jutros iza 9 sati prošao Markovim trgom s putnom torbom u ruci. Pretpostavlja se da je sam krenuo u sjedište u USKOK-a. Bio je prilično šokiran i nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

DORH Sauchu sumnjiči da je je nalagao da se u gotovom novcu iz sredstva državnog proračuna isplate akontacije dnevnica "iako je znao da se radi o stvarno nepostojećim službenim putovanjima posebnih savjetnika". Naloge je potom porpisivao i nalagao njihovu dostavu u računovodstvo, nakon čega su izrađeni nalozi za službena putovanja u inozemstvo.

Saucha se tereti za razdoblje od od studenog 2013. do siječnja 2016. godine. U tom je periodu, navodi DORH, tajnici usmeno nalagao izradu neistinitih putnih naloga i sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 540.522,81 kuna i 1.360,00 eura. DORH za Sauchu traži pritvaranje.

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij