hren
 

"Moje dijete je boležljivo i često idemo kod doktora, na pretrage, pa može nešto navući u čekaoni. Ovo je puno, puno bolje!", ističe Silvija Relić.

Od ovog polugodišta roditelji više neće morati za svaki izostanak djeteta odlaziti po liječničku ispričnicu. Naime, po izmjenama pravilnika roditelji će više puta na godinu moći sami opravdati djetetov izostanak s nastave.

"Za do tri dana uzastopno roditelji će sami više puta godišnje moći opravdati izostanak djeteta u školama. A to će naravno liječnIcima puno značiti jer će ih administrativno rasteretiti", kazao je dr. Alen Piralić.

Također, izostanak s nastave, u slučaju pravodobnog zahtjeva roditelja, po priopćenju Ministarstva obrazovanja može odobriti i učitelj/nastavnik za izostanak tijekom nastavnoga dana, razrednik za izostanak do tri (pojedinačna ili uzastopna) radna dana, ravnatelj za izostanak do sedam (uzastopnih) radnih dana te učiteljsko/nastavničko vijeće za izostanak do petnaest (uzastopnih) radnih dana.

Izmjene se sviđaju i roditeljima, ali i učenicima. "Mi roditelji koji smo zaposleni teško izlazimo iz firme i voditi dijete kod doktora zbog ispričnice za jedan dan. Ovako kad je tri dana onda ipak može dijete ostati kući", kaže Dragan Grubješić.

"Moje dijete je boležljivo i često idemo kod doktora, na pretrage, pa može nešto navući u čekaoni. Ovo je puno, puno bolje!", ističe Silvija Relić.

Osim što roditelji sami mogu unutar tri dana ispričati izostanak djeteta, postoje još neke olakšavajuće izmjene. "Ukoliko je dijete išlo obaviti neku dijagnostičku pretragu ili je išlo na specijalistički pregled, na tome mjestu također može dobiti potvrdu koja vrijedi kao ispričnica za školu", kaže Dragan Soldo iz Hrvatske liječničke komore.

Izmjene će na snagu stupiti 19.siječnja i svaka škola ih mora jednako primjenjivati.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_6121)

  "Mi roditelji koji smo zaposleni teško izlazimo iz firme i voditi dijete kod doktora zbog ispričnice za jedan dan. Ovako kad je tri dana onda ipak može dijete ostati kući", kaže Dragan Grubješić."

  VI zaposleni, ostavite dijete bolesno samo u kuci.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1206)

  Još kad bi bilo dovoljno pedijatara i specijalista školske medicine pa da imamo kome vodit dicu, bilo bi dobro. U Sućurcu ne možeš dite primistit iz pedijatra jer nema mista osin u Kezića!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1128)

  kako nema mista. ima u privatnih likara. uvik ste ronjali da ima bar privatnih. eto imate ih ali oni neće da se bakču sa cijepljenjem, nedostupni su vikendom i blagdanom. a šta bi vi tili.odredite se a ne ić u jednih i drugih

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2226)

  Odgovara: # 413394

  Zašto bi tribalo privatno vodit dite, ne razumin komentar!

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij