hren
 

SAD je zemlja sa najvećim brojem milijardera, što je podatak koji ne iznenađuje. Odmah iza njih dolazi Kina, dok u Europi prvo mjesto dijele Njemačka i Velika Britanija, sa po 120 milijardera.

Nakon njih dolazi Rusija, koja ima 88 milijardera. Magazin Forbes predstavio je listu svjetskih milijardera za 2016. godinu, a pogled na nju nas uvjerava da na prostoru regije žive ljudi s milijarderskim iznosima na svojim bankovnim računima.

U Hrvatskoj je najbogatija hrvatsko-čileanska obitelj Lukšić, čija neto vrijednost iznosi 15 milijardi dolara. Nakon njih je austrijsko-hrvatski milijarder Dietrich Matešić, vlasnik Red Bulla, s bogatstvom od 10,8 milijardi dolara.

Iza njih slijede Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, s 499 milijuna dolara, te Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe, s neto bogatstvom od 208 milijuna dolara.

Najbogatiji čovjek u Srbiji je Philip Zepter ili Milan Janković po rođenju. On je osnivač Zepter International. Iako ne živi u Srbiji, ima državljanstvo, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na pet milijardi dolara.

Među najbogatijim ljudima u Srbiji je i Miodrag Kostić, porijeklom Crnogorac, vlasnik MK Grupe, s bogatstvom od 540 milijuna dolara. Jedini čovjek iz Srbije, s adresom u Srbiji je Miroslav Mišković, koji raspolaže s 520 milijuna dolara.

Kod Slovenaca su to Iza i Samo Login, par koji je zaradio enormno bogatstvo na aplikaciji Talking Tom Cat. Njihov imetak se procjenjuje na 700 milijuna dolara, a iza njih je Joc Pečečnik, vlasnik Ineterblocka, s bogatstvom od 266 miliona dolara, tvrdi Forbes.

Što se Makedonije tiče, Forbes kaže da se na vrhu nalazi Jordan Kamcev, vlasnik Orka Holdinga, s 238 milijuna dolara vrijednim bogatstvom. Drugi je Minco Jordanov, vlasnik Makstila s 234 milijuna dolara.

Najbogatiji makedonski nerezident je Mike Ilitch, osnivač fast-food franšize Little Caesars Pizza, vlasnik Detroit Red Wingsa, NHL ekipe i Detroit Tigers ekipe iz MLB-a, s bogatstvom od 6.1 milijardu dolara.

U Bosni i Hercegovini, Kenan i Damir Hastor, koji su naslijedili Prevet i ASA Group od oca Nijaza su najbogatiji Bosanci, koji raspolažu s 412 milijuna dolara. Iza njih je Izudin Ahmetlić, vlasnik HIFA Group, s imetkom od 364 milijuna dolara.

Za kraj, u Crnoj Gori  službeno je najbogatiji čovjek Thaksin Shinawatra, bivši premijer Tajlanda koji živi i radi u Crnoj Gori, s imetkom od 1.61 milijardu dolara. Druga najbogatija obitelj u ovoj zemlji je porodica premijera Mile Đukanovića, koji imaju 167 milijuna dolara.

O njihovom bogatstvu ne postoje podaci, prenosi Forbes.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_6175)

  Ovo je dokaz da nam je porezna dobro radila kad je pozatvarala 200 000 bijednika, i natovarila ih na socijalu, a dala ovima da kupuju tudje pokrajine...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8641)

  6175 pravo zboriš :) kada sami Bog iz Vas progovara :)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3233)

  Sve su stekli svojim trudima. :D:D:D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8641)

  dobar život svima, pa i njima (skupa s nan):):D:)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9203)

  novcana masa je uvik ista u svakoj drzavi..samo..je pitanje..kako je s vrimena na vrime..raspodiljena..eto npr.ova dva nasa miliunasa..osim lusica..su se nasli na pravom mistu i u pravo vrime..dok je nepismena stoka sitna zuba spavala..i sad im je krivo..blejanje pomaze..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6175)

  Možda se čeka da neko odradi šta je triba onda?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8064)

  Sve su to blagodati (trulog?) kapitalizma. :p

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij