hren
 

Loša vijest za vozače. Od utorka opet rastu cijene goriva. I tako cijeli mjesec. Najlošije će i u ovom slučaju proći autoprijevoznici.

Od utorka će vozače na benzinskim postajama dočekati skuplje gorivo. Najprodavaniji Eurosuper 95 će s dosadašnjih devet kuna i 51 lipu narasti na devet kuna i 65 lipa. 14 lipa više. Dizel poskupljuje za sedam lipa pa će umjesto dosadašnjih osam kuna i 83 lipe stajati osam kuna i 90 lipa.

U posljednjih mjesec dana benzin je tako poskupio za 46, a dizel za 39 lipa. Pa je tako i pun spremnik benzina u ovom mjesecu narastao za 23 kune. Građani nisu nimalo oduševljeni.

Za dizelaše je to porast od 20 kuna. Vozače kombija, 40 kuna. A za autoprijevoznike, vozače autobusa i kamiona, daleko više. 390 kuna.

"Daljnja poskupljenja cijena zasigurno će dovesti do, ili do povećanja cijene usluge u prijevozu, ili ono što je najgore, a to je da cijene ostanu iste ali da se smanjuju plaće djelatnicima", poručuje Mario Crnković, predsjednik Ceha prijevozničke djelatnosti.

Iako povećanja ne dostižu ona iz prve polovice 2014., autoprijevoznici su zabrinuti.

Upravo zbog porasta cijene energenata u 2017. Hrvatsku očekuje ne samo skuplja vožnja već i inflacija.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_3390)

  I ove preostale dionice INE treba prodati, a ne kupovati one već prodane.
  Prvi puta INA je ukradena Hrvatima ispred nosa pretvorbom, država je proglasila nas vlasnike nestalima i prenjela je INU u svoje vlasništvo.
  Drugi puta je INA ukradena Hrvatima kada su Hrvati kupovali dionice INE iako je INA naša opljačkana imovina.
  Treći puta INA je ukradena Hrvatima danas kada se naša opljačkana imovina opet kupuje našim novcem od MOL-a.
  Naša opljačkana imovina neće se iza kupovine našim novcem vratiti nama građanima, nego će INA opet postati državna.
  Na primjeru INE vidimo tko je gazda u Hrvatskoj
  Prvi provedbeni tim za prodaju INE Tada su provedbeni tim tog privatizacijskog projekta činili: Franjo Gregurić, Hrvoje Šarinić, Davor Štern, Branko Mikša, Nikica Valentić, Zlatko Mateša, Mladen Vedriš i Ivan Čermak.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3390)

  Osim toga, Valentić, Vedriš i Čermak, ciljano su osnovali naftna poduzeća koja su trebala sudjelovati u kupnji manjih vlasničkih udjela INE, kako bi njihov ruski partner, potajno preuzeo veliki, kontrolni paket dionica. S tom su svrhom nastala poduzeća: NIVA petrol d.d. i CRODUX d.d., u vlasništvu Nikice Valentića i Ivana Čermaka. Između 1997. i 1999. godine preko ta dva poduzeća izvlačen je novac iz poslovnih banaka, s izdvojenih računa pojedinih banaka, posebno iz Dubrovačke banke, kako bi se osigurala financijska zaliha s kojom su kasnije trebali sudjelovati s Rusima u kupnji INE. Iako su dobronamjerni informatori više puta pokušali upozoriti predsjednika Franju Tuđmana o ovakvim aktivnostima “Gregurićevog klana”, dotok informacija pokojnom predsjedniku spriječavao je osobno Hrvoje Šarinić. Šarinić je prikrivao izvlačenje novca iz banaka.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3390)

  Tako je i tijekom 1998., Šarinić naredio veliku operaciju prikrivanja izvlačenja novca iz Dubrovačke banke, preko Čermakovog poduzeća CRODUX. O tomu svjedoči i dopis Hrvatske narodne banke, koji je Šariniću 25. ožujka 1998. uputio Slavko Tešija, tadašnji direktor Direkcije za kontrolu provedbemjera monetarne i devizne politike. Dopis upućen osobno na Šarinića, kao predstojnika Ureda Predsjednika Republike, nosi oznaku “strogo povjerljivo”. Iz dopisa je jasno vidljivo kako je samo Čermakov CRODUX iz Dubrovačke banke izvukao 102 milijuna 377 tisuća kuna, 29 milijuna (tadašnjih) njemačkih maraka, 16 milijuna 250 tisuća američkih dolara, i to do 31. prosinca 1997. Predsjednik Tuđman nikada nije dobio na uvid ovo tajno pismo, a za kasnije uništavanje sporne dokumentacije zajednički su se pobrinuli Šarinić, Mateša i bivši guverner HNB¬a Marko Škreb.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3390)

  Kasnijom prodajom CRODUX¬a Čermak je uspio izbjeći policijsku i istragu Ministarstva financija nad ovim sumnjivim financijskih operacijama, iako nikada nije do kraja razjašnjeno je li Čermak uistinu prodao svoje naftno poduzeće ili se radilo o fiktivnim ugovorima i prikrivanju vlasništva. Danas je Čermakovo poduzeće Tifon jedno od glavnih poduzeća za uvoz, izvoz i distribuciju nafte i naftnih derivata u Hrvatsko.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3390)

  Zato prodati, a ne kupovati od NAŠIH SIROTINJSKIH KUNA.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4137)

  neka krešije,dabogda došla litra dvajst kun,pa ko more neka i vozi,ja iman debeli takujintako da me ni straj,a ni mi žaj stoke sitnog zuba,neka plača

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4185)

  OPEC i Rusija su postigli dogovor o smanjenju proizvodnje sirove nafte. Stoga poskupljenje.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij