hren
 

UMJETNOST BEZ GRANICA
Laku noć, zlato moje, treći koncert u sklopu ciklusa Umjetnost bez granica u sezoni 2016./2017, održat će se u sriijedu, 14. prosinca u 11 sati u Galeriji Meštrović uz predstavljanje pjesmarice Kućica u gljivi Ivane Machiedo Herljević.

Na koncertu nastupaju učenici Glazbene škole Josipa Hatzea, Klapa OŠ Dobri i Djevojački zbor Srednje škole Ivana Lucića, a neke od pjesama iz zbirke Kućica u gljivi predstavit će studenti glume Umjetničke akademije u Splitu.

Sedamdesetak jednostavnih i razumljivih pjesama Ivane Machiedo Herljević prate umjetničke ilustracije Ane Jakić-Divković, a namijenjene su djeci predškolskog uzrasta čiji je govorni razvoj još u punom zamahu, kao i djeci koja u svom govornom razvoju imaju poteškoće zbog kojih su im potrebni dodatni poticaji. Radni vijek autorica pjesmarice provela je kao individualni audiorehabilitator u Centru za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag u Zagrebu, a tijekom dugogodišnjeg praktičnog rada s djecom razne dobi, napisala je veliki broj pjesama. Zanimljivi sadržaji, pretočeni u ritam pjesme, rezultirat će uvijek prisutnom žejom djeteta da ih sluša pa i govori. Tako će, uz ritam pjesme, djeca oživjeti zvuk i pokret od kojih je u svom stvaralaštvu prošao i prof. Petar Guberina, autor Verbotonalnog sistema. Kućica u gljivi, čiji naslov implicira važnost toplog obiteljskog ozračja za uspješno stasanje djeteta i njegov govorno-jezični razvoj, donacija je supruga preminule autorice, Vladimira Herljevića, a svaka škola i vrtić dobit će po jedan primjerak za potrebe knjižnice.

S ciljem popularizacije glazbe među mladima, u sklopu kulturno-obrazovnog projekta  Umjetnost  bez granica do sada su nastupale sve glazbene škole iz Splitsko-dalmatinske županije, zatim i cijele Hrvatske, dok je koncertom Athanor orkestra u protekloj sezoni ciklus dobio i međunarodni odjek.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij