hren
 

Nakon dopisa SPH upućenog Pučkoj pravobraniteljici, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje konačno mijenja proceduru za ostvarivanje naknade plaće za bolovanje za pomorce u međunarodnoj plovidbi, te će hrvatski pomorci istu konačno moći ostvariti,pod uvjetom:

• da je privremena nesposobnost za rad nastala za trajanja plovidbe,
• da se najkasnije u roku od 3 dana od iskrcaja javite svom izabranom liječniku primarne zaštite,
• te da vam je izabrani liječnik izdao izvješće o privremenoj nesposobnosti za rad (doznake za bolovanje) s naznakom dana iskrcaja s broda kao početnog dana privremene nesposobnosti za rad.

Sindikat pomoraca Hrvatske je u više navrata predlagao zakonske izmjene kojima bi se hrvatskim pomorcima u međunarodnoj plovidbi omogućilo ostvarivanje prava na naknadu plaće za bolovanje preko HZZO-a. Prema aktualnim zakonskim propisima pomorcima u međunarodnoj plovidbi ne mogu ostvariti naknadu plaće za bolovanje preko HZZO-a nakon iskrcaja, jer bolovanje treba utvrditi izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite 8 dana prije iskrcaja (odnosno prestanka radnog odnosa) - što ni teoretski nije moguće.

U nastavku možete pročitati ili preuzeti na vaša računala službeni odgovor Pučke pravobraniteljice, a za sva pitanja možete se obratiti emailom ili pozivom u bilo koji od naših ureda.

ODGOVOR PUČKE PRAVOBRANITELJICE - OSTVARIVANJE PRAVA NA BOLOVANJE ZA HRVATSKE POMORCE U MEĐUNARODNOJ PLOVIDBI

Izvor: Pomorac.net


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij