hren

NJEMAČKA je napokon postigla dogovor s Europskom komisijom oko početka naplaćivanja korištenja svojih autocesta za strance.

Kako javlja Reuters, Njemačka će definitivno početi naplaćivati svoje autoceste kroz uvođenje vinjeta, a cijene će se kretati između 2,5 i 20 eura. Kriteriji za određivanje cijena bit će prvenstveno snaga motora vozila i količina ispušnih plinova.

Podsjetimo, Europska komisija je prijetila Njemačkoj tužbom ako uvede vinjete samo za strance te su tvrdili da bi takav sustav naplate bio diskriminirajući.

Dvomjesečna njemačka vinjeta koštat će između 16 i 30 eura, ovisno o snazi motora i emisiji ispušnih plinova.

Iako nije određeno točno kada će krenuti novi sustav naplate, očekuje se da će zakon biti izglasan prije parlamentarnih izbora u jesen 2017. godine.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_4205)

    Hrvatima je "zabranjeno" voziti po svojim autocestama. Ako se vozim autocestom to mi je isto kao da gorivo plaćam 19kn litru. Mogu li naši poduzetnici, uz toliko financijsko opterećenje (ili sporost, jer ne voze autocestom) ikako biti konkurentnima poduzetnicima iz zapadne europe? Baš smo (ste) odlučili iseliti cilu državu, osim onih koji nemaju za kartu!

    oko 4 godina prije
  • (Gost_1665)

    kaže da će tek počet (D) naplaćivat ;) jesu nazadni u odnosu na R.H. mito odavna radimo ;)

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij