hren
 

NEOPREZNO RUKOVANJE ORUŽJEM?
Roditelji mladića koji je usmrtio djevojku bili su u dnevnom boravku kad su čuli pucanj. Sina su zatekli krvavog i u potpunom šoku.

Splićanin Bruno B. (24) iz Splita koji je u ponedjeljak navečer hicem iz pištolja u svom obiteljskom stanu u Slavonskoj ulici u Splitu usmrtio svoju djevojku Anicu Ć. (22) iz Kaštela, priveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za ubojstvo.

Pribrani otac

Tragedija se dogodila u ponedjeljak oko 23 sata kada je djevojka došla u posjet svom mladiću s kojim je bila u ljubavnoj vezi nekoliko godina. U stanu na drugom katu zgrade u tom su trenutku, neslužbeno doznajemo, bili još i njegov otac i majka koji su gledali televizijski program u dnevnom boravku. Otac je navodno čuo neki udarac, mislio je da je nešto palo u sobi u kojoj su inače obitavali Bruno i njegov brat koji te večeri nije bio u stanu. No, kad je ušao, ugledao je svog prestravljenog sina, okrvavljenog, u gaćicama, kako šokiran stoji kraj krvavog djevojčinog tijela koje je od siline hica palo između dva kreveta.

Pribrani otac ni trenutka nije dvojio što treba napraviti pa su svi ukućani podigli nesretnu djevojku koja je na sebi još imala jaknu, što je možda i prigušilo pucanj i vozilom je prevezli na Hitnu pomoć splitskog KBC-a.

Otac je vozio, a mladić je bio vidno šokiran toliko da su mu trebali dati sredstva za smirenje. U bolnicu su stigli dok je djevojka još bila živa, no usprkos brzoj reakciji liječnika nisu joj mogli pomoći pa su oko 23.30 konstatirali smrt. Nakon što je policija dobila dojavu, stigli su na mjesto događaja te su osiguravali stan i automobil do jutra kad je očevid obavljen uz nazočnost Žarka Štrbca, zamjenika ŽDO-a.

Hitac u prsa

Kako je utvrđeno, neslužbeno doznajemo, djevojka je pogođena hicem u prsa iz pištolja marke Mauser čija je čahura nađena na uzglavlju kreveta, a tek će se obdukcijom utvrditi iz koje je točno udaljenosti ispaljen metak. U mladićevoj sobi nije nađena niti kap krvi, a nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali da je među njima došlo do nekog fizičkog sukoba koji bi eskalirao na ovaj način. Osim pištolja kojim je djevojka ustrijeljena i u čijem je spremniku bilo još metaka, navodno je nađen i plinski pištolj marke “glock”.

Istraga bi također trebala utvrditi i na koji je način mladić došao do pištolja i zašto ga je uopće nabavio. Da ga je imao, nisu znali ni njegovi roditelji. Navodno je nedavno završio dvotjedni tečaj za rukovanje oružjem za zaštitare u inozemstvu te je čak podnio zahtjev da ga prime u policiju, no dobio je odbijenicu.

Navodno su ubijena djevojka i on planirali vjenčanje. Otac djevojke vlasnik je poznatog splitskog kafića u Dubrovačkoj ulici.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_6226)

  Katastrofa!Katastrofa! Sama činjenica da se dvoje zaljubljenih mladih ljudi u toploj sobi zavbalja pištoljem je katastrofa.Ubistvo iz nehaja kažu,nema tu nehaja,jer svatko tko posjeduje pištolj uvik je spreman.Duboka sućut obiteljima.:(

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9152)

  Zasto se to moralo dogoditi?:(

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1164)

  ne mora bit fizički sukob da se opali iz pištolja. on u mudantama ," kažije" pištolj okrenut prema njoj, kazuje repetiranje i kako puca ito upereno u prsa joj , ona u jaketi, u sobi iza 23 sata. ona mrtva, nemože reć svoju istinu a on ima roditelje za svidoke koji nisu znali da ima pištolj sa mecima u cijevi. nikakvo čudo da nije primljen u policiju i zar budući zaštitari moraju na crno kupovat oružje. ništa ovde nije bistro.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2129)

  "Zasto se to moralo dogoditi?"

  Zato jer se izvadija pištolj. A on se izvadija jer ga je dasa ima. Ja ne mogu ubit njanci bisnu mačku jer neman čime, tako da ne mogu ni zloupotrebit oružje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5305)

  Kako je baš pogodija pored srca? Zašto je on bija u mudantama, a ona u jaketi? Previše je tu upitnika.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9232)

  ovo ne bi triba ..biti teski zadatak..za hr policiju..naprotiv..;)

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij