hren
 

ODLUKA VLADE
Vlada Andreja Plenkovića odlučila je šefove i članove uprava svih strateških javnih tvrtki zamijeniti novim ljudima dekretom.

Preciznije, Vlada će na prijedlog ministra državne imovine Gorana Marića od sada Nadzornim odborima i Skupštinama strateških državnih tvrtki (HEP, Janaf, HAC, Hrvatske šume, Vode, Plinacro…) imenovati nove šefove u najvažnijim državnim poduzećima.

Mandat će im trajati maksimalno pola godine, odnosno do provedbe javnih natječaja za sve te čelne pozicije u najvažnijim državnim tvrtkama.

'Vlada će, do provedbe novih javnih natječaja za odabir i imenovanje predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za RH, na prijedlog Ministarstva državne imovine na koji je pribavljena suglasnost ministarstva u čiju ovlast spada djelatnost trgovačkog društva odnosno pravne osobe, predložiti skupštini odnosno nadzornom odboru predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za RH koji će se imenovati najviše na vrijeme od šest mjeseci', piše u Vladinu obrazloženju.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_6151)

    hrvatske Ustaše zemlju Usraše

    oko 3 godina prije
  • vuk dlaku minja ali čud nikada ! (Gost_5211)

    6151, slušaj bre dete iz komšiluka zar je već berba, u tvojoj gu.., pamuka.

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij