hren

Aktualnim prijepodnevom, u kojemu će na zastupničke upite po prvi put odgovarati premijer Andrej Plenković i članovi njegove Vlade, Hrvatski sabor u srijedu počinje novu, drugu po redu sjednicu u sadašnjem sazivu.

Želju da premijeru Andreju Plenkoviću, odnosno nekom od ministara postavi pitanje, iskazao je 41 zastupnik, a prvi će to učiniti SDSS-ov Milorad Pupovac.

Sjednica bi trebala trajati do 15. prosinca, odnosno ustavnog roka za redovno zasjedanje, a do tada zastupnike očekuje iznimno opsežan posao.

Sabor, naime, treba donijeti državni proračun za iduću godinu, rebalansirati ovogodišnji, donijeti paket od 15 zakona koji su dio porezne reforme, koja će se primjenjivati od početka iduće godine.

Te akte Vlada tek treba poslati Saboru, no već sada zastupnike čeka dnevni red s gotovo 30 izvješća o radu raznih institucija za prošlu godinu, od HAZU-a, preko Državne komisije za kontrolu javne nabave, do izvješća o radu Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala. Plan je da se taj posao odradi u 11 radnih plenarnih dana.

Sabor bi do 15. prosinca trebao potvrditi i protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Crne Gore, a potom 'uzeti' redovnu božićnu i novogodišnju stanku do 15. siječnja.

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • Sr (Gost_9138)

    Dalisu prisegu sve staje Hrvatsko unistiti rasprodat uhitit locirat zatvorit

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij