hren
 

Nacrt zakona je spreman i ide u proceduru, očekuje se da ga Sabor usvoji početkom iduće godine, pa bi već u prvom tromjesečju mogli raspisati natječaj.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević izjavio je danas uoči sjednice Vlade u Vukovaru da Ministarstvo priprema novosti za mlade obitelji pri kupnji stana na kredit, u čemu bi im država pomogla u prvim godinama otplate s plaćanjem 50 posto rate.

"Država će pomagati mladim obiteljima s ratama kredita pri kupnji stana i to tako da u prvih četiri-pet godina, što ovisi o tome koliko ćemo uspjeti osigurati novca u proračunu, Ministarstvo odnosno država iz proračuna izdvaja za plaćanje 50 posto rate njihovog kredita", rekao je Kuščević, dodajući da će ostatak ugovorenog kredita korisnici plaćati sami.

Najavio je i olakšice za kupnju novih te renoviranje starih stanova i kuća.

Na pitanje hoće li biti pogodnosti za obitelji koje tijekom kredita dobiju novo dijete/djecu, ministar Kuščević je odgovorio da i tu ima novosti te da će, kako je kazao, "za svako novorođeno dijete u obitelji za vrijeme otplate kredita kojeg sufinancira država produljiti to razdoblje minimalno za godinu dana, a moguće i dulje".

Sve bi po njegovim riječima moglo u primjenu već iduće godine odnosno u prvom tromjesečju.

"Nacrt zakona za to je spreman i ide u proceduru te očekujemo da ga Sabor usvoji početkom iduće godine, pa bi već u prvom tromjesečju mogli raspisati natječaj", poručio je ministar koji je ovih dana već kazao da priprema zakon kojim će subvencionirati kupnju nekretnine mladim obiteljima.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_3065)

  zakon..ka stvoren za nove mlade muljatore..;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2349)

  Sad pokušavaju ublažiti Superhik poreznu reformu. Nema tih mjera, kojima možete varati narod.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1118)

  Porezna reforma ima dva elementa : prvi je porezno rasterecenje koje ce pogodovati poslodavcima i onima koji imaju velike place ( saborskim zastupnicima ) - drugi dio je povecanje poreza,uvodenje poreza na kupnju prve nekretnine,povecanje trosarina na automobile i cigarete te uvodenje poreza na nekretnine. Ovaj drugi ( negativni dio ) tice se svih gradana i on ce povecati porezno opterecenje ( koje je vec sada preveliko ). Svaka prica o poreznom rasterecenju je obicna laz, upravo kada se reforma sagleda u cijelini.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij