hren
 

SAVJETUJE UDRUGA SPLITSKI POTROŠAČ
Udruga "Splitski potrošač" i ovog tjedna organizira Dane otvorenih vrata gdje će njezini savjetnici obilaziti splitske kotareve i odgovarati na pitanja zainteresiranih građana koja se tiču potrošačke tematike.

Edukaciju stanovništva će se obavljati po tri osnova. Pitanje stanovanja, odnosno prava i obveze suvlasnika i upravitelja za koje je zadužen Ante Tičić. Druga planirana tema jesu elektroničke komunikacije i prava potrošača u svezi sa zakonom o HRT-u gdje će pravne savjete dijeliti savjetnica Zagorka Krvavica. O pravima s područja osiguranja i financija govorit će savjetnica Iskra Maras Jelavić koja nam je kazala kako će se na savjetovanjima prilagoditi pitanjima građana i njihovim potrošačkim problemima.

Predstavnici "Splitskog potrošača" od 17 do 19 sati ćebiti na raspolaganju u srijedu 16. studenog u GK Sućidar. Savjetnici Splitskog potrošača su vam raspolaganju i u svojim prostorijama na adresi Ljudevita Posavskog 14, Tel.: 021/355 057 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najčešći problemi potrošača koji su se javljali do sada u Udrugu Splitski potrošač jesu osobe koje imaju vikendice gdje im firme pošalju račune za struju, vodu ili za Čistoću i to za vrijeme kada oni ne borave u vikendici – rekla nam je Maras i napomenula da u takvim slučajevima ljude savjetuju da prigovaraju. Svatko tko nema kontinuirano stanovanje i potrošnju struje i vode ili otpada treba napisati prigovor, a da bi dokazao te svoje tvrdnje moraju pokazati potrošnju električne energije ili vode da se vidi da u određenom periodu nema potrošnje. U tom bi slučaju trebali plaćati samo troškove održavanja koja se kreću oko 15 kuna do 20 kuna, ovisno o odluci grada i općine o fiksnom iznosu – kaže Maras i naglašava ne plaćajte ono što niste potrošili.

Maras je s nama podijeli i priču gospođe koja je zatražila pravni savjet jer joj je blokiran tekući račun na koji joj stiže mirovina. Ono što rade banke je posebna priča -  to je nevjerojatno kaže Maras. Gospođi je blokiran račun i ne može dignuti penziju od koje živi. Banka je ustupila B2 kapitalu, odnosno tvrki za brzu naplatu, koji traži da joj se deblokira samo 125 kuna da bi mogla platiti izjavu kod  javnog bilježnika kojom njima dozvoljava da joj plijene cijelu mirovinu.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij