hren
 

Američki poznati turistički magazin Travel and Leisure (T+L)  proglasio je u ponedjeljak Hrvatsku 'svjetskom destinacijom godine' na temelju najvećeg broja online glasova čitatelja.

Hrvatska je u glasovanju čitatelja, koje se odvijalo krajem listopada i početkom studenoga, osvojila 28 posto ukupnih glasova, 'ostavivši' iza sebe Portugal na drugom mjestu sa 24 posto glasova te na trećem Pittsburgh.

Iako drugi po glasovima čitatelja, Portugal je prema izboru uredništva magazina Travel and Leisure (T+L) destinacija godine.

U nominaciji magazina za destinacije godine 2016. bile su još Havaji, Pariz, Novi Zeland, Island, Rio de Janeiro i drugi, a lanjski pobjednik u glasovanju čitatelja bila je Kuba.

Opisujući Hrvatsku, magazin T+L naziva ju 'draguljem u kruni Mediterana' koji je ove godine bio jedno od najintrigantnijih mjesta za posjetiti. Ističu ljepote gradova Splita i Dubrovnika, čija je fotografija cijelo vrijeme glasovanja bila i istaknuta na portalu predstavljajući Hrvatsku.

Podsjećaju da je izboru Hrvatske pogodovao i serijal 'Igre prijestolja' koji je dijelom sniman upravo u Dubrovniku, ali napominju da Hrvatska nije samo zanimljiva kao 'filmski set' nego da ima puno više od toga.

U opisima spominju urbanost i bogatu povijest glavnog grada Zagreba, ali i Šibenika te Hvara, Mljeta, Korčule i drugih otoka kao i nacionalne parkove koje preporučuju za posjetiti.

Magazin T+L također ističe Istru s odličnom ponudom agroturizama i vina, dalmatinsku obalu, i općenito ponudu raznovrsne dobre hrane, posebice domaćih sireva i maslinovih ulja. Naglašavaju da je zadnjih godina turizam u Hrvatskoj doživio 'bum'.

T+L je mjesečnik koji ima oko 5 milijuna čitatelja.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_2222)

  http://www.jutarnji.hr/incoming/venexodus.jpg/5264311/ALTERNATES/LANDSCAPE_380/Venexodus.jpg

  oćemo li i mi doć u ovu situaciju

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2222)

  PROSVJEDI
  'DOSTA NAM JE TURISTA!' Ustanak u jadranskom gradu koji ostaje bez svojih stanovnika, čak im se i gradonačelnik odselio

  ovo se odnosi na ono gore. greškom ispušteno.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9187)

  Ne možemo živit samo od turizma. NE MOŽEMO.
  Turizam uz svoje prednosti ima i svoje mane, a pogotovo masovni kakav nam vlast uvodi.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9148)

  Daj ne pizdite,kako Austrija i koliko zarađuje od turizma ? treba znat kako radit , i radit,nema druge drugovi hadezeovci a ne čekat da vas ante sanader zaposli u vodovoda i ljubomorno gledat i komentirat šta radi berket, ne izmišljat toplu vodu,pogledat kako drugi radi i zasukat rukave,ideeeemoooooo !

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9148)

  P.S.
  Izgleda da ne znate onu narodnu,
  LOŠEM K....U I DLAKE SMETAJU !

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9501)

  turisti u austriju dolaze vidit austriju onakvu kakva je a ne dubajie. šta gledaju i slikaju kod nas u splitu: pujanke, mertojak , visoku, hotel radison i lav, ili se motaju snimajuć i razgledajuć staru dioklecijanovu palaću i solinske starine. vi mislite sve betonirat, asfaltirat i luke i lučice napravit, nasut žalom obalu i onda će doć furešti gledat ono šta imaju i doma.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9148) (Gost_9501)

  nismo svi glupi. ti obiluješ pameću,a i rječnik ti to sam govori

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9148)

  Tipično,zato nam i je ovako,bečka škola ?!??!?!
  Nadvožnjak ispred Metro-a već 36 godina služi za vješanje reklama,bože pameti !?!?!?!?
  A semafor odmah iza ????????????

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij