hren
 

VRUĆA SJEDNICA
Hrvatski sabor u 9.30 sati bi trebao nastaviti zasjedanje, a danas je na dnevnom redu rasprava o poreznoj reformi.

Sjednica se nastavlja raspravom o 'paketu' poreznih zakona koji bi, nakon dva saborska čitanja, trebali rezultirati cjelovitom poreznom reformom.

Porezna bi reforma na snagu trebala stupiti s prvim danom 2017. godine, a njome bi najniža stopa od 5 posto i nadalje ostala za kruh, mlijeko, lijekove i ortopedska pomagala te knjige. Od početka 2017. snižena stopa PDV-a od 13 posto proširila bi se i na isporuku električne energije, odvoz komunalnog otpada, dječje sjedalice za automobile, pogrebnu opremu, te repromaterijal u poljoprivredi.

Snižena stopa od 13 posto, pak, više se neće primjenjivati na usluge u ugostiteljstvu i isporuku bijelog šećera, koji bi se tako od početka iduće godine oporezivali stopom od 25 posto. Od početka 2018. godine predloženo je, uz ostalo, dizanje praga za obvezatan ulazak u sustav PDV-a s trenutačnih 230 na 300 tisuća kuna.

Koalicijskom partneru HDZ-a Mostu sporan je rast plaća dužnosnika i stavljanje poreznog Uskoka u sustav Porezne uprave.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_9187)

    Pa već i ptice na grani znaju da je to Superhik reforma. A mi glasamo. Bogati će imati još više, a siromašni još manje. Bila je ovdje danima analiza pojedinih reformskih paketa. Sve se zna. A nitko ni abado?!

    oko 3 godina prije
  • Kl (Gost_3224)

    PUPOVAC je vec odobrijo proracun i toje to

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij