'MOGU, A I NE MORAM BITI MINISTAR'
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je u petak iz Delnica da je ponosan na svoje sudjelovanje u ratu i 4. gardijsku brigadu te da su operacije te postrojbe u Bosni i Hercegovini donijele mir i slobodu, a sve drugo za njega je politizacija.

Nakon što su beogradske "Večernje novosti" objavile da je ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske zbog navodnih ratnih zločina sudu u Bosni i Hercegovini podnijelo kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala, među kojima su on i Ante Gotovina, Krstičević je novinarima rekao kako su to pokušaji onih snaga koje nikad nisu željele BiH i žele svoje poraze pretvoriti u pobjede te sve nas u Hrvatskoj destabilizirati i razjediniti.

"Poručujem im da u tome neće uspjeti", istaknuo je hrvatski ministar obrane.

"Ja sam služio Hrvatskoj i danas je za mene čast i ponos biti ministar obrane. Jedan sam od zapovjednika gardijskih brigada i generala te i danas služim Hrvatskoj. Ja mogu raditi ili ne raditi posao ministra", odgovorio je Krstičević na pitanje novinara, ističući da je spreman dati ostavku ako se to od njega bude tražilo. "Nisam rođen da budem stalno ministar obrane", dodao je.

Na pitanje hoće li odgoditi najavljeni put u BiH i Međugorje, Krstičević je odgovorio da ne odgađa nikakve putove. "Sve što je od interesa Hrvatske, ja ću vrlo odgovorno raditi", poručio je ministar obrane.

Istaknuo je da je u dosadašnjih dvadesetak dana mandata u Ministarstvu obrane učinjeno mnogo. Donesena je odluka o izradi strategije nacionalne sigurnosti, zatim odluka da se izradi zakon o sustavu nacionalne sigurnosti, potreban da se još bolje i kvalitetnije možemo nositi s ugrozama i rizicima današnjeg vremena. Saborski odbor donio je odluku da se obavi remont transportnih helikoptera, bitnih za hitno prenošenje i pomoć civilnim organizacijama, a odlučeno je i da se izgradi stambena zgrada u sklopu Vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" za poboljšanje uvjeta života časnika, dočasnika i vojnika.

Krstičević se zauzeo i za veća izdvajanja iz državnog proračuna za Ministarstvo obrane, ističući da je ulaganje u obranu ulaganje u našu sigurnost, budućnost i properitet.

Izvor : Jutarnji.hr

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost_9206)

  neugodno za njega i nas..biti ili imati ministra..koji ne smije putovati..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2243)

  To je zapovijedna odgovornost. Bilo je i u našim redovima divljaka koji su činili sve i svašta.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2187)

  šta se uvatija opravdavat. neka ode tamo i neka se raščisti šta i kako je bilo. ovako ispada da se sakriva.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8679)

  Rusija i srbija truju ovaj dio europe i upravo se u bosni lomi granica između Amerike i rusije.Nas general Krstičević je svoje pošteno odradio i obranio sa svojom vojskom našu Hrvatsku i nema potrebe da se pred bilo kome pravda i objašnjava sto je bilo a sto nije.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2187)

  jeli posavina pala ili je on obranio.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8679)

  Gost 2187 jel posavina u Hrvatskoj ili u Bosni ?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8679) (Gost_2187)

  ona tamo di je orašje

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1102)

  A di su sad kamperi? Triba bi bit ne šator, nego balun isprid ministarstva.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1202)

  "Nas general Krstičević je svoje pošteno odradio i obranio sa svojom vojskom našu Hrvatsku i nema potrebe da se pred bilo kome pravda i objašnjava sto je bilo a sto nije."

  Slažem se. Neka se na sudu pravda počinitelj zločina.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2211)

  pa šta on ima sa bosnom.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1135)

  Ima hrvatska. Bilateralni ugovor o izručivanju optuženih.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara