hren
 

U četvrtak se, kako je u svom postizbornom govoru najavio i američki predsjednik Barack Obama, organizirao susret njega i njegova budućeg nasljednika Donalda Trumpa.

Obama je nakon sastanka kazao kako je sa svojim nasljednikom razgovarao o ''uspješnom prijenosu moći na novu administraciju''. Dodao je kako je tema bila i vanjska  politika te kako će Trumpov eventualni uspjeh biti i uspjeh Amerike.

Trump je izrazio zadovoljstvo sastankom s Obamom koji je trajao preko sat i pol vremena.

''Ovo je trebalo trajati 15 minuta, ali nismo se nikad prije sastali. Imam veliko poštovanje prema Obami. Sastanak je trajao sati i pol mogao, a mogao je i duže. Razgovarali smo o različitim temama - lijepim i teškim. Veselim se biti predsjednik u budućnost. Obama mi je objasnio neke teškoće i neke dobre stvari koje je postigao'', kazao je Trump nakon sastanka.

Susrele se i dvije prve dame

Trump je stigao u Washington svojim privatnim zrakoplovom, da bi razgovarao s Obamom, a isto tako se bolje upoznale i prva dama Michelle Obama i buduća prva dama Melania Trump.

Aktualni i budući predsjednik razgovarali su o tehničkim pitanjima oko smjene adminstracija u Bijeloj kući.

Njihov susret bio je zanimljiv i iz perspektive njihovog osobnog odnosa jer je Trump godinama tvrdio kako je Obama rođen izvan SAD-a te da kao takav ne bi smio biti predsjednik. S druge strane Obama je tijekom predsjedničke kampanje govorio da je Trump neodgovoran i opasan.

Obama je u srijedu kazao da će usprkos ozbiljnim nesuglasicama s Trumpom slijediti primjer bivšeg republikanskog predsjednika George W. Busha 2008. i pobrinuti se da predaja vlasti prođe glatko.

"Prije osam godina, predsjednik Bush i ja smo imali poprilično važna razmimoilaženja, ali tim predsjednika Busha nije mogao biti profesionalniji i ljubazniji tijekom procesa predaje vlasti. Naložio sam svom timu da slijedi primjer koji je postavio tim predsjednika Busha", kazao je Obama.

Iz New Yorka se tijekom održavanja sastanka javio i Tihomir Ladišić.

"Pobjeda Donalda Trumpa otvorila je mnoga pitanja o tome jesu li političari i mediji krivo procijenili moć Trumpa. U New Yorku još uvijek tisuće provjeduje s porukom "Trump nije moj predsjednik!" Traje susret Trumpa i aktualnog predsjednika Baracka Obame. Oni su jako različiti, a jako su se i napadali tijekom kampanje. Obama je čak pred same izbore rekao da ako "Trump ne smije imati pristup svom Twitter računu, kako bi mu mogli dati šifre za korištenje nuklearnog oružja?"", podsjetio je Ladišić.

Izvor: N1


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_9206)

  a di je mali mirko..to je za njega ..naucna fantastika;)

  oko 3 godina prije
 • Ud (Gost_107)

  Sve najbolje gospodinu Trump bokte cuvo

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7129)

  Još prosvjeduju lažni ljevičari.
  Homo-trans-gender seksualci.
  Imigranti koji pale američke zastave, a šetaju s meksičkima.
  Likovi koji su plaćeni od Sorosa. https://www.rt.com/usa/366579-soros-orgs-driving-trump-protests/

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij