hren
 

Ovogodišnji, jubilarni 20. Međunarodni sajam SASO 2016, koji se održavao u Splitu od 26. do 29. listopada, nadmašio je očekivanja, pa čak i najoptimističnije prognoze kako izlagača, tako i organizatora, tvrtke Sajam Split.  Na sajmu je ove godine bilo zastupljeno 620 brendova brandova, izlagača i suizlagača iz šest zemalja europskih zemalja. Tijekom četiri radna dana, sajam je posjetilo više tisuća posjetitelja s cijelog područja Hrvatske, a ove godine bilo je i više nego obično organiziranih, grupnih posjeta čak i iz Norveške.

Nagovješteni su  poslovi u visini od više milijuna eura, što je potvrdilo da se sajmovi, nakon svjetske gospodarske krize, bilježeći blagi rast, vraćaju na mjesto koje im pripada i ponovno postaju nezaobilazna mjesta susreta gospodarstvenika i relevantnih institucija te sklapanja unosnih poslova. Također,  iako su komunikacijske tehnologije uznapredovale i sve nam je dostupno na svakom mjestu i u svakom trenutku, osobni kontakt u poslovnom svijetu ništa ne može zamijeniti.

Izlagači su također izrazili zadovoljstvo prodajom i ugovorenim poslovima. O tome više na www.sasofair.com .

Predstavnici tvrtke Solar Lektus iz Jastrebarskog, koja se bavi isključivo obnovljivim izvorima energije, solarnim sustavima i fotonaponskim elektranama i koja je ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku i BiH tvrtke njemačkog Dimplexa, ugodno su iznenađeni interesom za njihov proizvodni asortiman.

- Dojmovi naše direktorice, koja je prisutna na svim sajmovima, su da osim Njemačke, Austrije i Švicarske, još nije bila na sajmu na kojem je postavljeno toliko konkretnih pitanja. U sklopu sajma smo imali konkretno napravljene ponude i uplate za vrijeme trajanja sajma. Generalno gledajući, sa sajmom smo iznimno zadovoljni, osobito klijentelom koju ste nam uspjeli priskrbiti, istaknuo je direktor tvrtke Josip Dodik.

Tvrtka Kožul posluje na tržištu već 22 godine, tvrtka se bavi proizvodnjom i prodajom ručnog alata, a pored toga su zastupnici i stranih alata. U programu imaju  preko 1200 artikala.

„Prije krize smo redovito izlagali na sajmu SASO. Za vrijeme krize smo napravili pauzu. Jako smo zadovoljni sa sajmom. S obzirom da smo u Slavonskom Brodu i dislocirani  s obzirom  na Zagreb, našim kupcima je daleko doći do nas. Iskoristili smo tu priliku na sajmu SASO pozvat sve naše poslovne partnere iz ovog južnog dijela hrvatske da nas posjete jer to im je lakše. To bih preporučio i drugim firmama jer daleko je lakše nama četiri dana biti u Splitu  nego da oni put dođu k nama.“– istaknuo je Ivica Kožul, direktor tvrtke

Tvrtka Haberkorn iz Svete Nedjelje, koja zastupa austrijskog veleprodajnog trgovca tehničkom robom za industrijska poduzeća, ove je godine prvi put izlagala na sajmu SASO i, prema riječima prodajnog savjetnika Vedrana Peveca, zadovoljni su nastupom.

- Ostvarili smo puno poslovnih kontakata među izlagačima, ali i kupcima obzirom da su neki izlagači naši potencijalni poslovni partneri, kao i obrnuto. Bilo je vrlo kvalitetnih kontakata kojima smo i mi ugodno iznenađeni, kazao je Pevec i pojasnio kako se uglavnom radi o tvrtkama koje su srodne njihovom programu i međusobno se mogu nadopunjavati. 

I iz tvrtke Ivatra su zadovoljni brojem posjetitelja i interesom na svoje proizvode na 20. međunarodnom sajmu SASO 2016, a konkretne upite za ponude i troškovnike će rješavati mjesecima unaprijed. Riječi su to Milice Barišić iz tvrtke Ivatra koja se bavi izvođenjem specijalnih izolacija.

- Vidjeli smo da se svako ulaganje isplati, pa tako i ovo. Imali smo primjere gdje su ljudi na sajam došli specijalno zbog nas jer nas je SASO promovirao kao inovaciju budući su naši proizvodi novost na hrvatskom tržištu. Sve u svemu, zadovoljni smo i voljeli bi doći opet, kazala je Milica Barišić.

Pored bogatog izlagačkog programa, na sajmu je održan čitav niz konferencija i edukacija  koji su okupili struku sa aktualnim i gorućim temama poput 13. Dan arhitekata, 9. Dana građevinara, Sjednice grupacije održavanja čistoće, unutar Udruženja komunalnog gospodarstva Hrvatske gospodarske komore, 11. Energetskog summit, edukacija Novim tehnologijama do zelnih radnih mjesta, te brojna savjetovanja  i prezentacije.

Foto galeriju možete pogledati OVDJE…


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij