hren
 

Ove godine na sajmu će nastupiti izlagači iz Slovenije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Srbije i Hrvatske, a predstavit će 620 različitih brendova

Ovogodišnji, 20. međunarodni sajam Saso, održat će se u Spaladium Areni od 26. do 29. listopada. Riječ je o najznačajnijem gospodarskom skupu u regiji, a ove godine na Sasu će se predstaviti izlagači iz šest europskih zemalja koji će predstaviti ukupno 620 brendova. Osim devet specijaliziranih sajmova, u sklopu ovogodišnjeg Sasa održat će se pet stručnih konferencija, gospodarski susreti B2B i radionice za obrtnike. Nastupit će više od sto izlagača iz Slovenije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Srbije i Hrvatske.

Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke Sajam Split koja je prije 20 godina na Žnjanu pokrenula prvi ovakav sajam, kaže kako je zajednička nit koja povezuje sve sajmove od početka mogućnost da svi izlagači nađu partnere u Splitu i naprave iskorak na tržištu.

- Mislim da bi našim sugrađanima, između ostalog, bilo zanimljivo doći na sajam zato što mogu doznati kako doći do bespovratnih sredstava pri energetskoj obnovi stambenih zgrada jer će stručnjaci iz Ministarstva graditeljstva prezentirati novi natječaj. Naši izlagači su se pobrinuli za brojne i vrijedne nagrade kao što su grafički tablet, UPS za kućanstva i urede, set za liječenje, bušilice, kao i idejno rješenje kako preurediti stan. Dovoljno je sa Saso selfijem doći po nagradu - najavila je Vuković Veić. 

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i EU integracije, Anđelko Katavić, pohvalio se kako su u zadnje tri godine sufinancirali 283 projekta te da trenutno sudjeluju u financiranju projekta koji bi poduzetnicima trebao pomoći da svoje proizvode plasiraju na tržište.

Ela Žižić, pročelnica gradske Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove, za ovaj je sajam rekla kako je postao simbol okupljanja poslovne industrije. Najavila je da će Grad i ove godine biti sudionik na konferencijama te dodala kako oni smatraju da sajamska industrija značajno utječe na turizam i punjenje turističkih kapaciteta izvan sezone.

Na ovogodišnjem Sasu Hrvatska gospodarska komora suorganizator je i sudionik na 9. Danima građevinara na kojima će održati Okrugli stol na temu "Nedostatak radne snage - prilike i mogućnosti rješavanja hrvatskog paradoksa". 

- Također, na 13. Danima arhitekata sudjelujemo u okruglom stolu na temu "Novi turizam i prostori grada Splita - zamke i mogućnosti", 11. Energetskom summitu, te sjednici Grupacije održavanja čistoće - rekao je Rade Maršić, voditelj odsjeka za promet i veze, te graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Županijske gospodarske komore. 

Saso obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova: Sajam graditeljstva, Sajam drvne industrije, Sajam metalne industrije, Sajam alata, strojeva i opreme, Sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva i SEKO-Sajam ekologije. Održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

Izvor : Dalmacija News


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara