hren
 

Povjerenje je izglasano nakon maratonske sjednice koja je počela u 11 sati.

19.10.2016., Zagreb - Mandatar Andrej Plenkovic na prvoj sjednici 9. saziva Hrvatskog sabora predstavio je program Vlade i njezine clanove te je od zastupnika zatrazio da mu iskazu povjerenje.

U Saboru je danas nakon gotovo cjelodnevne rasprave izglasano povjerenje Vladi Andreja Plenkovića. 91 saborski zastupnik podržao je Vladu Andreja Plenkovića, 3 zastupnika su bila suzdržana, dok je njih 45 glasalo protiv. Plenković je nakon izglasavanja zajedno s ministrima svoje Vlade prisegnuo na dužnost.

Po završetku rasprave u Saboru i prije samog izglasavanja, saborskim zastupnicima obratio se Plenković, koji se zahvalio svim prisutnima za sudjelovanje u raspravi. “Mi ćemo se ponašati, ne na temelju velikog kompromisa već na temelju normalnog funkcioniranja vlasti i oporbe i sve ono što je dobro će imati mjesto u kvalitetnim politikama”, rekao je Plenković u svom obraćanju.

Dotakao se teme školstva

Plenković se u svom obraćanju dotakao i teme školstva i obrazovanja. “Tema obrazovanja puno se spominjala. To je ključna tema. Mislim da se kad se smire strasti i kad se trezveno pristupi ovoj temi proces koji traje 11 godina, a to je reforma možemo privesti kraju i nastojati da budemo stabilna članica EU koja će imati ljude koji će konkurirati na tržištu rada.”

“Za sve što ne bude dobro prije svega ću odgovornost preuzeti ja kao predsjednik vlade. Očekujem potporu onih koji su nam dali potpise. Nastojat ćemo neiznevjeriti povjerenje”, poručio je Plenković.

Izvor: Telegram.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • Na (Gost_9206)

    Najvise dobile prosrpske struje

    oko 2 godina prije
  • (Gost_4119)

    a di su još 12 zastupnika?

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara