hren
 

ĐUKANOVIĆ SMIRUJE STRASTI
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u nedjelju, nakon uhićenja terorističke skupine iz Srbije, da je Crna Gora koja danas bira novi saziv parlamenta, stabilna i ozbiljna država te da ne očekuje nikakve incidente

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović potvrdio je Javnom servisu crnogorske televizije da je, na temelju obavještajnih podataka i suradnje s policijama u regiji tijekom noći uhitila 20 građana Srbije, a za jednom osobom i dalje se traga.

Skupina je, kazao je Stojanović, kanila na području Crne Gore tijekom dana i izborne noći izvesti niz terorističkih akcija, izazvati kaos u državi, napasti ustanove sustava ne isključujući i atentate na najviše državne dužnosnike.

Na čelu skupine je bivši smijenjeni šef žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić. Policija je o svemu obavijestila državno tužiteljstvo Crne Gore.

Državni dužnosnici u Beogradu ne žele detaljno komentirati akciju dok ne prođu parlamentarni izbori u Crnoj Gori i dok ne dobiju više informacija. Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao je tek da mu je 'čudan dan na koji se to dešava' i najavio da će o tom slučaju više govoriti u ponedjeljak. Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da svaki građanin Srbije treba odgovarati ako je počinio neko kazneno djelo, te je naglasio kako 'trenutno nema dovoljno informacija o događajima o kojima pišu crnogorski mediji'.

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je 'Crna Gora veoma stabilna država, i tko god misli da se može njome poigravati, završit će kao što su i do sad završavali', rekao je i dodao kako ne očekuje da danas može biti incidenata.

Pošto je glasao na svome biračkom mjestu Đukanović je novinarima rekao da očekuje da parlamentarni izbori budi pošteni i bez nepravilnosti te da Crna Gora još jednom potvrdi da je stabilna država.

Rekao je kako očekuje da će nakon ovih izbora Crna Gora nastaviti stabilno i dinamično napredovati prema svojim europskim i euroatlantskim ciljevima.

Desete po redu parlamentarne izbore od uvođenja višestranačja i četvrte u neovisnoj Crnoj Gori analitičari nazivaju svojevrsnim referendumom 'za' ili 'protiv' ulaska Crne Gore u NATO i Europsku uniju.

Predsjednik Filip Vujanović rekao je kako očekuje da izbori pokažu punu demokratsku zrelost Crne Gore i istaknu je kao dobar primjer u regiji.

Do 12 sati glasovalo je 158.300 građana ili 29,9 posto upisanih birača, priopćila je Državna izborna komisija.

Na svim dosadašnjim izborima uvjerljivo je pobjeđivala vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) premijera Đukanovića s koalicijskim partnerima, uglavnom manjinskim strankama i Socijaldemokratskom partijom (SDP) Ranka Krivokapića, koja je nedavno izašla iz koalicije s DPS-a i podijelila se na dva bloka.

Današnji su izbori neizvjesni zbog jake oporbe, za koju vlast tvrdi da se financira iz Moskve i novcem ruskih, srpskih i crnogorskih tajkuna. Tako će, pored Đukanovićeva DPS-a, ključnu ulogu imati dva oporbena saveza, Demokratski front (DF) i koalicija 'Ključ'.

Biračka mjesta bit će zatvorena u 20,00 sati, a prvi neslužbeni rezultati bit će objavljeni oko 21,00 sat.

Izvor : Tportal


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_1437)

    Naprid Crna Goro!

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij