hren
 

Oko 30.000 kvadrata želimo ostaviti i za naše gospodarstvenike koji budu željeli biti dio ove priče, a u interesu nam je izmjestiti administraciju iz centra na korist razvoja turizma i kulturnih sadržaja

Mali sveučilišni grad trebao bi niknuti na području općine Klis, točnije u radnoj zoni Kurtovići-sjever. Tu bi, naime, Sveučilište u Splitu gradilo novi kampus sa studentskim domom s 500 do 1000 ležajeva, smještajnim kapacitetima za gostujuće profesore, bolnicom, najmanje pet zgrada za IT industriju, zgradom za Institut mediteranske poljoprivrede, energetskim postrojenjem za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, staklenicima i sportsko-rekreacijskim sadržajima.

Bitno je bilo da ova ideja koja je dobila podršku Senata Sveučilišta u Splitu bude prihvaćena od strane kliških vijećnika jer Općine Klis namjerava ustupiti 200.000 kvadrata za ovaj projekt. Nakon što je projekt dobio 'zeleno svjetlo' na toj prvoj razini, pitali smo načelnika općine Jakova Vetmu kada se može očekivati realizacija.

- Po mojim procjenama, trebat će pet do sedam godina. Veliku pomoć očekujemo od Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva regionalnog razvoja, na prvi natječaj bismo se trebali prijaviti za dvije godine, a nakon izrade projektne dokumentacije očekuje nas niz fondova koji financiraju ovakve projekte - rekao nam je Vetma, naglasivši da je nositelj projekta Sveučilište u Splitu.

- Sveučilišnu bolnicu bismo radili u suradnji s Bavarskom čiji su predstavnici, na poziv rektora Šimuna Anđelinovića, već bili na licu mjesta - otkrio nam je načelnik.

Kazao nam je i još jedan plan vezan za ovu veliku investiciju:

- Oko 30.000 kvadrata želimo ostaviti i za naše gospodarstvenike koji budu željeli biti dio ove priče, a u interesu nam je izmjestiti administraciju iz centra Klisa na korist razvoja turizma i kulturnih sadržaja.

Izvor : Dalmatinski Portal


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_5131)

    200 000 kvadrata? taman koliki je bija jugovinil ...

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij