hren
 

U ponoć je poskupjelo gorivo.

Najprodavaniji eurosuper 95 i eurodizel skuplji su za dvadesetak lipa po litri, a autoplin za desetak lipa, što je najveći rast cijena goriva od početka rujna.

Tako će za prosječan spremnik od 50 litara oni koji kupuju eurosuper izdvojiti deset i pol kuna više; 12 kuna oni s vozilima na eurodizel, a pet i pol kuna više plaćat će vlasnici vozila na autoplin, javlja portal cijenegoriva.info.

Posljedica je to rasta cijena nafte koje su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima porasle iznad razine od 52 dolara budući da je u fokusu tržišta ponovo bio dogovor Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) o smanjenju proizvodnje.

Na londonskom je tržištu cijena barela porasla 64 centa u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 52,57 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 51 cent višoj cijeni, od 50,32 dolara.

Saudijski ministar za energetiku Khalid al-Falih kazao je u ponedjeljak da je uvjeren da bi na sastanku OPEC-a krajem idućeg mjeseca mogao biti postignut sporazum na globalnoj razini o ograničavanju opskrbe naftom.

Izvor: N1info.com


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara