hren
 

NA IZBORIMA za mjesne odbore Čiovo, Žedno i Plano u Trogiru birači će moći birati samo jednu listu, onu SDP-a i njihovih partnera. Naime, HDZ-ove liste proglašene su nevažećima, potvrdio je za Index Goran Debak, predsjednik Izbornog povjerenstva.

HDZ-ovcima dokumentacija nije bila u redu, odnosno, nije naveden račun otvoren za izbore, ustanovilo je Povjerenstvo. Debak navodi da su upute bile objavljene, nisu ispoštivane te će sad HDZ-ovci imati rok od 48 sati za žalbu. Predsjednik Izbornog povjerenstva potvrdio nam je da je trenutno važeća samo jedna lista, i to ona SDP-ova.

HDZ-ovci još žive u uvjerenju da je sve u redu sa njihovim listama

Pokušali smo provjeriti kod trogirskih HDZ-ovaca o čemu se radi te zašto nisu predali potpunu dokumentaciju. Oni uopće ne znaju da su ispali iz kombinacije za izbore koji se održavaju za dva tjedna.

Predsjednik trogirskog HDZ-a Sandro Hrabar živi u uvjerenju da je s listama sve u najboljem redu pa nas je uputio na tajnika Ciprijana Bublu.

"Ja za to prvi put čujem. Predali smo liste i dobili potvrdu da su zaprimljene. Nitko nas nije obavijestio da nešto s njima nije u redu. Trogirski HDZ nema svoj račun, nego radimo preko županije. Ne možemo mi tek tako otvoriti račun. U ovom trenutku ne bih ništa komentirao dok ne dobijem to napismeno pa ćemo onda vidjeti što dalje", kazao nam je Buble.

Izbori za mjesne odbore u Trogiru se ponavljaju jer prije dvije godine nije konstituirana vlast, odnosno, vijećnici se nisu uspjeli dogovoriti oko toga tko bi vodio odbore.

Izvor  : Index.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara