hren
 

MUČI IH HRVATSKA ADMINISTRACIJA
Ako je suditi po priopćenju iz European Coastal Airlinesa (ECA), čini se da je hidroavionima u Hrvatskoj - odzvonilo. Iz tvrtke su poslali priopćenje da obustavljaju sve domaće i međunarodne letove kako bi spriječili 'samovolju administrativnih izvora, sve dok se ne osiguraju kvalitetni uvjeti za rad'.

Nisu nikoga imenovali, ali poprilično je jasno da su se obrušili na Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovstvo koja im je već nekoliko puta prizemljila flotu. Razlozi su bili uglavnom tehničke naravi, ali iz ECA su uporno tvrdili da njihovi zrakoplovi zadovoljavaju sve sigurnosne standarde, te su za sve krivili hrvatsku birokraciju.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

European Coastal Airlines (ECA) je privremeno obustavio sve operacije kako bi spriječio samovolju administrativnih izvora, sve dok se ne osiguraju kvalitetni uvjeti za rad. ECA je stoga otkazala sve i međunarodne letove do daljnjeg, stoji u priopćenju koje je tvrtka poslala javnosti.

Od kolovoza 2014. godine tvrtka European Coastal Airlines bilježila je ubrzan rast, te je u samo 22 mjeseca otvorila i povezala čak 15 destinacija. Više od 40.000 je sigurno i jednostavno prevezeno na željene destinacije s prvim Europskim hidroavionskim operatorom. No opseg poslovanja ECA-e ide šire od toga. Tvrtka posluje na najvećem broju zračnih luka od svih operatera u jugo-istočnoj Europi, kombinirajući znanje upravljanja zračnim lukama, te zračnim operacijama kako bi osigurali svojim putnicima jedinstveno iskustvo.

Nažalost od dana 12. kolovoza 2016 godine ovaj revolucionarni infrastrukturni projekt je kontinuirano poremećen, a dijelom i potpuno zaustavljen bez opravdanih razloga. European Coastal Airlines, u želji da objasni svoju situaciju po tom pitanju, se obraća Vladi Republike Hrvatske tražeći podršku i nadzor da bi izbjegli daljnju samovolju administrativnih tijela, a sve u cilju nastavka onoga što radimo najbolje, a to je povezivanje Hrvatske i šire.

 

Stoga dioničari European Coastal Airlinesa, ne pronalaze drugu alternativu nego da za sada obustave sve letačke operacije. Naravno zbog toga visoku cijenu plaća skoro svaki administrativni posao  unutar poduzeća, međutim ne postoji drugi način da se zaštite dosadašnja ulaganja, 

 

Sve do dana 12. kolovoza ove godine tvrtka je otvorila 146 redovitih radnih mjesta. Sada je u situaciji da do 30. studenog mora otkazati čak 130 radnih mjesta, što čini 90% osoblja koje je ECA primorana otpustiti zbog neispravnih postupaka administrativnih tijela. ECA neće više ulagati  sredstva u projekt Hrvatskih hidroaviona, sve dok trenutna administrativna situacija ne bude razriješena, te dok ne budu osigurani jasni i pouzdani uvjeti za rad na tržištu. S velikom žalošću moramo informirati javnost o ovim događanjima, ali ipak smatramo potrebnim razjasniti situaciju u kojoj se nalazimo.

 

Izvor: Jutarnji.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_1170)

  Svejedno, iz ovog primjera se vidi kako nam se turizam slučajno događa. Da imaju ii malo profesionalne odgovornosti turistički čelnici (a posebno iz SD Županije) digli bi se na zadnje noge i branili uslugu koja nam daje zvjezdicu više u ponudi.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1170)

  Prvi dio komentara bio je namjenjen "kompilatoru" članka koji ga je zalijepio na katela.org bez da ga pogleda. Fali pola riječi i tu i u oriđinalu.....

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8089)

  "MUČI IH HRVATSKA ADMINISTRACIJA" muči ih sta triba nekome stavit u žep ka i svugdi u nas.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_216)

  Srušija ih je portal INDEX koji je počeo pisati da nisu dobili sva potrebna odobrenja za sigurnost obavljanja letenja tj. u lukama za ukrcaj i iskracaj putnika da imaju privremene koje nisu do kraja ispunili tehničke propise o sigurnosti prema Hrvatskoj agenciji za civilno zrakolovstvo. Zašto ih se uvatija Index ko će znat zašto a neće se uvati Ivana Vrdoljaka i firme njegove žene koja je prodala propalu firmu za 10 milijuna kuna a oni ka ono dobili sigurne milijunske poslove.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3715)

  Rađe neka razjasne situacijama s pristaništem u Divuljama. Tražili su od Ministarstva zaštite okoliša rješenje je li potrebno izraditi Studiju utjecaja na okoliš za BUDUĆU IZGRADNJU pristaništa. Dok je trajala procedura, oni su napravili pristanište te zatražili rješenje za IZGRAĐENO pristanište. Koje su, normalno, izradili nelegalno. Toliko su pritiskli Ministarstvo, da im je ono u sad već nelegalnom postupku izdalo rješenje prije mjesec dana kad su isto ovako nastupili sa žalbama o administraciji. Umjesto da je građevinska potaracala pristanište pa da je rješenje doneseno po prvom elaboratu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4209)

  Ma bizite ljdi iz ove vukojebine ,neko zlo je i za dobro....misli,i ste da ste u evropi,ali daleko je ova selendra od evrope,imate Italiju ,Spanjolsku,Portugal......di van je pamet bila da idete ulagat u Hrvatsku

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij