hren
 

Pregovori HDZ-a i Mosta trebali bi završiti do 14. listopada i konstituirajuće sjednice Sabora. No prije toga ih 10. listopada očekuju nove konzultacije kod predsjednice

Pred HDZ-om i Mostom najteži je dio pregovora, onaj o kadroviranju, u kojem svatko za sebe traži što više. HDZ bi i bez Mosta mogao do 76 ruku, ali bila bi to nestabilna većina. Jedna od  kombinacija glasi i HDZ+HNS+manjinci, no Ivan Vrdoljak ponavlja da to ne bi išlo.

Pregovori HDZ-a i Mosta trebali bi završiti do 14. listopada i konstituirajuće sjednice Sabora. No prije toga ih 10. listopada očekuju nove konzultacije kod predsjednice. 

Lokalni izbori u svibnju 2017. bit će prvi test i za nova vodstva stranaka i za suradnju HDZ-a i MOST-a - birači će im tada reći što misle o njihovim kombinacijama.

Plenković: Za HDZ je jako važno mjesto predsjednika Sabora

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  izjavio je u nedjelju  u Zagrebu da se razgovori s partnerima iz Mosta nastavljaju u ponedjeljak, da očekuje intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna, a na novinarski upit vezano za mjesto predsjednika Hrvatskog sabora rekao je da je za HDZ to jako važno.

"Očekujem dogovor. Pregovorima smo pristupili u dobroj vjeri i transparentno, s Mostom kao partnerom koji ima 13 mandata i očekujem intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna'. 

Na pitanje je li točno da je HDZ Mostu ponudio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Vlade,  Plenković je kazao da nije.

"Razgovarali smo o nizu mogućnosti, ali o tome ćemo kada završimo cijeli paket. Previše je špekulacija, ali to je prirodno u ovakvim okolnostima. Možemo se igrati matematike, ali mislim da je ovo o čemu razgovaramo razumno i upravo na onim temeljima na kojima ja smatram da buduća Vlada treba funkcionirati. A to je povjerenje i partnerstvo', dodao je.

Na pitanje koliko je za HDZ važno mjesto predsjednika Sabora, Plenković je kazao kako je to mjesto važno za svakoga, i to je jedna tema o kojoj se razgovara, a kako je za HDZ jako važno.

"I to je jedna od tema o kojoj se razgovara. Za nas je jako važno', naglasio je.

Upitan da prokomentira je li moguć dogovor bez Mosta, manjinska Vlada ili s nekim drugim partnerima, predsjednik HDZ-a je kratko kazao: 'U ovoj fazi razgovaramo s Mostom. I s predstavnicima nacionalnih manjina'.

Izvor : 24sata


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij