hren
 

Središnja izborna komisija SDP-a na današnjoj je sjednici utvrdila listu kandidata za predsjednika stranke.

Na njoj je 10 imena - Domagoj Hajduković, Tonino Picula, Ranko Ostojić, Vesna Škulić, Orsat Miljenić, Gordana Sobol, Davor Bernardić, Dušan Polovina, Kristijan Mohorović i Karolina Leaković.

Karolina Leaković, Gordana Sobol, Vesna Škulić, Hajduković, Mohorović i Polovina istodobno su istaknuli kandidature i za članove Predsjedništva stranke, u koje su se, među ostalima, kandidirali i bivši SDP-ovi ministri Boris Lalovac, Arsen Bauk, Gordan Maras, Predrag Matić, Mirando Mrsić, Rajko Ostojić, Siniša Varga, Branko Grčić, Milanka Opačić i Mihael Zmajlović, kao i sadašnja predsjednica Glavnog odbora Romana Jerković.

Za Predsjedništvo su se kandidirali i sindikalistica Spomenka Avberšek, voditelj kampanje Ranka Ostojića, Peđa Grbin te Zlatko Komadina koji je u utrci za šefa stranke podržao Davora Bernardića.

Na prošlim izborima u SDP-u bila su samo dva predsjednička kandidata (Milanović i Komadina), sada ih je 10. Za Predsjedništvo se sada kandidiralo 98 članova stranke dok ih je prije bilo 47 što pokazuje da će ovo biti najneizvjesniji izbori u SDP-u dosad.

Da bi im kandidature bile valjane, kandidati za stranačke dužnosti do 31. listopada moraju prikupiti potpise potpore članova stranke, u broju koji ovisi o dužnosti na koju su se kandidirali. Kandidati za predsjednika tako će morati prikupiti najmanje 1000, za Predsjedništvo 400, a za Glavni odbor 50 potpisa.

Članovi stranke imaju pravo potpisati više kandidatura, a kandidati prikupljanje potpisa mogu dogovoriti i po lokalnim organizacijama stranke.

Novog predsjednika SDP će birati 19. studenoga, po načelu „jedan član – jedan glas“, a ne dobije li nitko u prvom krugu natpolovičnu većiinu, tjedan dana kasnije SDP-ovci će u drugom krugu izabratti između dvojice najbolje plasiranih.

Konvencija će se održati 3. prosinca i na njoj će delegati birati članove ostalih tijela nužnih za funkcioniranje stranke, a za razliku od izbora predsjednika, kojemu mogu pristupiti svi članovi SDP-a, pravo izbora delegata imaju samo oni koji uredno plaćaju članarinu.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • Es (Gost_6218)

  Oni nisu sdp vec sds i

  oko 3 godina prije
 • (Gost_81)

  anglosaksonski izdajnici.

  a HDZ su sve do jednog rodoljubi i svi ce u raj

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij