hren
 

ŠKOLE UKLJUČITE SE U AKCIJU
Danas se u Hrvatskoj i u još 15 europskih zemalja održava Europski školski sportski dan – najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta. Glavni cilj te pan-europske inicijative je isticanje važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje. 

Europski školski sportski dan inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom, događajem koji posljednjih 10 godina vrlo uspješno organizira Mađarska školska sportska federacija i u kojem na godišnjoj razini sudjeluje preko 200 000 djece.

Hrvatske osnovne i srednje škole ove godine će se po prvi puta pridružiti ovoj vrijednoj manifestaciji sa zadatkom da što više djece u školi bude tjelesno aktivno. To će biti dan u kojem će učenici i nastavnici osmišljavati i provoditi različite oblike tjelesne aktivnosti u minimalnom trajanju od 2 sata.

Koordinator ovog događaja u Hrvatskoj je Kineziološki fakultet u Splitu koji, uz svesrdnu podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, nastoji animirati što veći broj osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj na sudjelovanje. Stoga se i ovim putem još jednom pozivaju sve osnovne i srednje škole da sudjeluju u obilježavanju 1. Hrvatskog školskog sportskog dana.

Kineziološki fakultet pokrenuo je i facebook stranicu na kojoj će se moći pratiti na koji način su hrvatski osnovnoškolci i srednjoškolci obilježili Hrvatski školski sportski dan.

Pa sretno njima i svima Vama dragi školarci jer „Vježbanje je IN…“


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_2135)

    http://www.index.hr/images2/vladavrticvjerar3.jpg

    VLADA Republike Hrvatske pozvala je preko svog službenog Twitter profila da se uključe u "Tjedan cjeloživotnog učenja", a u sklopu tog tjedna su i predavanja pod nazivom 'Važnost vjere u životu predškolskog djeteta' i 'Zašto vjerski odgoj u vrtiću?'.

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij