hren
 

SUDJELUJU I POLAZNICI IZ KAŠTELA
Roko, Roko, tatino oko mjuzikl je za djecu i mlade splitskog autorskog dvojca Nele Bujas Luketić i Jelene Bosančić, u produkciji Glazbene škole Josipa Hatzea. U izvedbi sudjeluje 70-ak djece koja  pjevaju, glume i plešu te po prvi put u Hrvatskoj i sviraju okupljeni u orkestar sastavljen isključivo od tinejdžera. Scena HNK Split će ovom prigodom postati prostor mašte i igre unutar koje vrijede neka druga pravila.

Roko, Roko, tatino oko nastao je prema početnoj zamisli Nele Bujas Luketić, profesorice teorijskih predmeta u GŠ Josipa Hatzea, koja potpisuje glazbu i tekstove songova. Priču je adaptirala Jelena Bosančić, akademska glumica, koja je proširila radnju i likove te potpisuje režiju i koreografiju mjuzikla. Video projekcije i animacije, za koje su zaslužni Darko Škrobonja, Ivan Radović, Dragan Kovačević i Antea Ratković, gledatelje će uvesti u dječji svijet mašte. Zbor i orkestar, sastavljen od učenika GŠ Josipa Hatzea, uvježbala je Nela Bujas Luketić uz pomoć dirigenta Jure Bučevića pod čijim će vodstvom i nastupiti.

Vesna Alebić, ravnateljica GŠ Josipa Hatzea, istaknula je kako su im na ovom projektu potporu pružili i predstavnici HNK Split, a ovo nije prvi put da dvije institucije surađuju.

- Iz HNK Split prepoznali su potencijal ovog, do sad neviđenog, projekta u Splitu,  koji će doprinijeti razvoju kulturne scene grada, ali i Splitsko-dalmatinske županije. Zahvalna sam što su nam pružili  punu podršku i na ovom projektu kao i na mnogim drugima do sada, zaključila je Vesna Alebić.

Premijera mjuzikla održat će se 7. listopada, s početkom u 20 sati, nakon koje će uslijediti još dvije reprizne izvedbe, 10. i 11. listopada u 19.30 sati. Mjuzikl će se zadržati na programu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a bit će otvoren i za razna gostovanja.

Cijena ulaznice je 30 kn, a može se kupiti na blagajni splitskog HNK ili rezervirati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij