hren
 

Gotovinom se na Uberovoj platformi može plaćati u 29 zemalja diljem svijeta, među kojima se od danas nalazi i Hrvatska.

Od danas će korisnicima aplikacije Uber u sva četiri grada u kojima je usluga dostupna - Zagreb, Zadar, Dubrovnik i Split, biti omogućena još jedna opcija plaćanja. Radi se o plaćanju gotovinom koja će biti dostupna svim postojećim i novim korisnicima na platformi. Razlog za uvođenje gotovinskog plaćanja je cilj da putovanje kroz grad na Uberovoj platformi postane dostupno svima, osobito onima koji ne žele koristiti kreditne kartice ili čak nemaju tu mogućnost.

Gotovinom se na Uberovoj platformi može plaćati u 29 zemalja diljem svijeta, među kojima se od danas nalazi i Hrvatska. Gradovi poput Zagreba, Dubrovnika, Zadra i Splita tako su se pridružili svjetskim metropolama poput Manchestera u Velikoj Britaniji, Singapura i Cape Towna u Južnoj Africi u kojima je već neko vrijeme omogućeno gotovinsko plaćanje na Uberovoj platformi.

“Iako da je Uber platforma u početku omogućavala samo digitalne transakcije, tijekom godina je zbog širenja u zemlje u kojima se manje koriste kreditne kartice bilo potrebno primijeniti i alternativne oblike plaćanja poput gotovine s kojom će se usluga omogućiti i drugim korisnicima poput starijih osoba, studenta i korisnicima koji nemaju pristup kreditnim karticama. U Hrvatskoj manje od 40 posto ljudi koristi kreditne kartice, te im je tako uskraćena opcija kretanja s Uberovom platformom. Oni će od sad imati pristup sigurnom, pouzdanom i jeftinom obliku kretanja gradom. Činjenica da netko nema ili ne želi koristiti kreditnu karticu ne bi trebala značiti da se ne može sigurno i pouzdano kretati od jedne do druge točke”, kaže Davor Tremac, generalni direktor Ubera za Jugoistočnu Europu.

Također, Uber inzistira na transparentnosti prilikom svake vožnje, što će biti moguće i dalje uvođenjem gotovinskog načina plaćanja. Visoku razinu transparentnosti omogućava prethodno isticanje cijene vožnje, digitalna evidencija svih vožnja i kontrola izdavanja računa za svaku uslugu.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara