hren
 

IZLOŽBA PLAMENA DEJANOFFA
U Laubi – Kući za ljude i umjetnost u Zagrebu, u petak, 24. rujna u 20 sati, bit će otvorena impresivna izložba Plamena Dejanoffa, na kojoj će se, kako nam je kazao kustos Laube, mladi Kaštelanin Mario Guček Andromak, po prvi puta hrvatskoj javnosti predstaviti jedna od najvećih ikona suvremene svjetske umjetnosti, Dejanoff.

Dejanoff je, kako ga struka opisuje, miljenik publike, kolekcionara i izlagača diljem svijeta. Njegovi radovi su produkt podrobnog istraživanja ekonomskih struktura i tržišta. Njegovi renomirani klijenti su BMW, Porsche, Samsonite i drugi, a njegovi radovi uvršteni su u stalni postav vodećih svjetskih galerija suvremene umjetnosti. 
Umjetnost koju stvara u Laubi će predstaviti kroz pedesetak radova iz svog recentnog opusa, a bit će prikazani i dijelovi projekata "The Bronze House" i "Planets of Comparison" za čije je potrebe Dejanoff izradio detaljne replike građevina srednjovjekovnog grada Veliko Trnovo u Bugarskoj u kojem je rođen.

Samo otvarenje izložbe bit će popraćeno posebnim programom, pri čemu će već tradicionalni Laubatalk, odnosno razgovor s umjetnikom, moderirati kustos Laube, Mario Guček Andromak.
Nakon otvaranja večer će se u Laubi nastaviti u znaku dobre zabave u unutrašnjem i vanjskom prostoru, koja će potrajati do ranih jutarnjih sati. 

Za sve koji se u narednom periodu nađu u Zagrebu, treba napomenuti da će izložba Plamena Dejanoffa biti otvorena do 16. listopada.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij