hren
 

JESENSKI ROK
Danas će (utorak) nakon 16 sati biti objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku. Oni koji pretendiraju u ovom drugom roku postati brucoši sve do 15:59 sati mogu činiti promjene na listi prioriteta, a one podrazumijevaju prijave za upis na studijske programe koji nemaju raniji rok prijave, zatim promjene prioriteta studija te brisanje programa koje kandidati ni u kojem slučaju ne bi željeli upisati, čak ni onda kada bi ostvarili pravo upisa.

- Ako je kandidat spreman upisati bilo koji od prijavljenih studija s liste prioriteta tada ne treba brisati niti jedan studijski program s iste. Za kandidate je ključno posložiti listu prioriteta prema željama studiranja, na način da se na prvo mjesto stavi studijski program koji se najviše želi upisati pa tako redom prema nižim prioritetima kako bi im sustav mogao pronaći onaj njihov najbolji odabir, a to je studij za koji imaju dovoljan broj bodova i nalaze se unutar upisne kvote, a na listi prioriteta je najviši od prijavljenih- napominju iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Podsjećaju kako svaki kandidat može biti unutar upisne kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan jednopredmetni program ili dva dvopredmetna studijska programa, a to je onaj studij pored kojeg će pisati riječ DA i za koji će mu biti dodijeljen upisni broj.

Prisjetimo se, prema podacima Središnjeg prijavnog ureda, studijske programe je u ljetnom upisnom roku prijavilo 40 385, a pravo upisa ostvarilo je 29 590 kandidata, dok u jesenskom roku ostalo raspoloživo 8670 mjesta.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara