hren

Snažna eksplozija odjeknula je u subotu navečer na njujorškom Manhattanu, a više ljudi tom je prilikom ozlijeđeno, objavila je njujorška policija ne navodeći uzrok eksplozije.

"Do eksplozije je došlo oko 20,30 (po lokalnom vremenu) u 23. ulici, između 6. i 7. avenije" na Manhattanu, objavio je na Twitteru glasnogovornik policije Peter Donald dodajući da je "nekoliko ozlijeđenih odvezeno u obližnje bolnice". 

Čini se da je eksplozija u njujorškom kvartu Chelsea bila "namjeran akt", no nema "nikakvih dokaza o povezanosti s terorizmom", kazao je gradonačelnik Bill de Blasio na tiskovnoj konferenciji.

eksploziji je ranjeno 29 ljudi, no u ovom trenutku ništa ne ukazuje na to da ima veze s terorizmom, objavili su i drugi dužnosnici. Među ranjenima se samo jedna osoba nalazi u ozbiljnom stanju. Od 29 ozlijeđenih njih je 24-ero odvedeno u bolnice s ozljedama koje je izazvalo staklo ili metal, kazao je čelnik vatrogasaca Daniel Nigro.

Njujorški gradonačelnik izjavio je u subotu navečer po lokalnom vremenu kako eksplozija koja se dogodila na Manhattanu "nema veze s terorizmom".

Do eksplozije dolazi samo nekoliko sati nakon što je u New Yerseyu eksplodirala bomba u kanti za smeće zbog čega je otkazana humanitarna utrka američkih veterana. Lokalni ured državnog odvjetnika u tom gradu objavio je na Facebooku da nema ozlijeđenih i nije pričinjena šteta.

Eksplozija koja je potresla područje Chelsea na Manhattanu natjerala je nadležne službe da u velikom broju zaposjednu jedno od najživahnijih područja grada u toplu subotnju večer. 

CNN je Javio, pozivajući se na svoje policijske izvore, kako se vjeruje da je eksploziju izazvalo improvizirano eksplozivno sredstvo.

O eksploziji je izviješten i američki predsjednik Barack Obama, priopćio je dužnosnik Bijele kuće dodavši da će predsjednik biti dodatno izviješten kada daljnje informacije budu na raspolaganju.

Njujorška policija izdala je upute sa savjetima vozačima da se u širem području mogu očekivati velika prometna kašnjenja te zatražila od građana da izbjegavaju ovo područje.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij