hren
 

Grad Trogir i ove godine, već četvrtu godinu za redom, organizira jesensku sajamsku manifestaciju TROGIRSKA INTRADA 2016, koja će se održati u Trogiru od 07. do 09. listopada.

Nakon uspješnih i dobro posjećenih pred-sezonskih sajmova, u nastojanju da i u post-sezonskom razdoblju obogate ponudu Grada Trogira, te omoguće kako izlagačima, tako i posjetiteljima upoznavanje s bogatom ponudom hrvatskih, a napose dalmatinskih tradicionalnih i autohtonih proizvoda, u Trogiru će se po četvrti puta održati Sajam plodova jeseni TROGIRSKA INTRADA 2016.

Ovogodišnja Trogirska Intrada održava se u mjesecu listopadu, mjesecu poznatom kao mjesecu berbe grožđa, te prerade istog u vino, magično piće grčkog boga Dioniza. U svim mitologijama, a posebno grčkoj i rimskoj, štovala se vinova loza kao i samo vino. Osim grožđa, listopad je poznat kao i mjesec berbe maslina, mandarina i drugih agruma, kao i mjesec kruha i krušnih proizvoda.

S ciljem što boljeg upoznavanja tradicionalne i autohtone ponude ovoga kraja, na sajmu plodova jeseni TROGIRSKA INTRADA 2016 predstaviti će nam se:
-proizvođači ekološki uzgojene zdrave hrane, autohtonih prehrambenih eko proizvoda, vina, pčelarskih proizvoda, maslinovog ulja, ljekovitog bilja i preparati te drugih raznovrsnih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-ova),
-obiteljska poljoprivredna gospodarstava sa svojom bogatom agro-turističkom ponudom, napose ponudom ruralnog turizma regije
-obrtnici koji se bave očuvanjem starih zanata, unikatnih tradicionalnih rukotvorina, ručnih radova i suvenira od prirodnih materijala, te ostalih proizvoda tradicijskih obrta i njihove prezentacije na štandu i putem radionica,

Trogirska Intarda dobila je ime po riječi koja znači urod, plodove mukotrpnog rada težaka, rezultate cjelogodišnjeg rada na zemlji. Intrada znači i rezultat strpljenja obrtnika, krunu rada vrijednih ruku, ali i priznanje u radu na promociji nematerijalne baštine.

Prijavnicu za ovogodišnju Trogirsku Intradu možete skinuti OVDJE


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij