hren
 

POZITIVNO ODGOVORILO 73 KANDIDATA
Uoči parlamentarnih izbora, Greenpeace u Hrvatskoj poslao je na adrese 160 kandidata na kandidacijskim listama najvećih stranaka i grupacija, upit da se izjasne o pitanju obnovljivih izvora energije, a 73 kandidata pozitivno se očitovalo na postavljena pitanja.

Na adrese kandidata poslana su pitanja hoće li kao izabrani dužnosnici aktivno se zauzimati za što veću energetsku neovisnost Hrvatske kroz povećanje udjela obnovljivih izvora energije te hoće li podupirati i javno zagovarati mjere koje će građanima olakšati proizvodnju i korištenje električne energije iz obnovljivih izvora

- Hrvatska obiluje čistim prirodnim resursima, pogotovo energijom sunca kao jedna od najsunčanijih europskih država. Unatoč tome, nalazimo se na začelju EU po korištenju solarne energije. Osim što čuva okoliš i klimu, masovnije korištenje obnovljive energije povećava energetsku neovisnost zemlje i otvara brojna radna mjesta. Svojim pozitivnim odgovorom kandidati su se svrstali u sve širi krug lidera i istaknutih pojedinaca koji prepoznaju važnost čiste, obnovljive energetike – kažu u Greenpeaceu

- Pozdravljamo činjenicu da više od 70 istaknutih kandidata različitih političkih profila prepoznaje važnost čistih obnovljivih izvora energije. To je važno za energetsku neovisnost Hrvatske, jer tako smanjujemo uvoz prljavih energenata, ali i za čitav planet pogođen klimatskim promjenama. Zabrinjava što se i čelnici vodećih stranaka Andrej Plenković i Zoran Milanović nisu željeli izjasniti po pitanju obnovljivih izvora energije. Nadamo se da time ne ostavljaju otvorena vrata za nove Plomine i slične štetne projekte fosilnih goriva. Ipak, značajno je da se je popriličan broj političara,  imenom i prezimenom pozitivno odredio o obnovljivim izvorima. A mi ćemo se pobrinuti da njihove izjave ne ostanu tek predizborno slovo na papiru - izjavio je Zoran Tomić, voditelj Greenpeacea u Hrvatskoj.  

Popis možete vidjeti OVDJE


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_2226)

    Dok su trajale najveće razmirice oko spaljivanja smeća u tvornicama cementa u Kaštelanskom zaljevu Greenpace je šutio. Njihov brod je bio usidren u gradskoj luci Split u trenutku kad je narod niz Marmontovu i Rivu demonstrirao protiv spaljivanja.
    Zoran Tomić, voditelj Greenpeacea u Hrvatskoj je na molbu da se izjasni o spaljivanju u cementarama rekao da su u Splitu zbog drugih, mnogo važnijih stvari. !!! Izjavu nije dao. Vjerojatno bi izgubio donacije od megaonečiščivačkih tvrtki.
    I sad će pričat o obnovljivim izvorima energije.

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij