hren
 

Majku Terezu, koja je život posvetila najsiromašnijima i odbačenima, papa Franjo proglasio je u nedjelju sveticom na misi koju je na Trgu svetog Petra u Rimu pratilo oko 100.000 vjernika.

"Proglašavamo blagoslovljenu Terezu od Kalkute sveticom i stavljamo je na popis svetaca, nalažući da bude štovana od cijele Crkve", kazao je papa Franjo.

Majka Tereza umrla je 5. rujna 1997. u 87. godini, a indijska vlada priredila joj je državni pogreb u sjedištu Misionarki ljubavi u Kolkati. Danas je to mjesto hodočašća njezinih sljedbenika.

Njezina mala soba na prvom katu sačuvana je kakva je bila i odražava asketski život. Iznad skromne postelje je kruna od trnja, Isusova slika i natpis: "Moj poziv je ljubav". Kanonizaciju Majke Tereze, zaštitnice siromašnih i nemoćnih, s nestrpljenjem iščekuju milijuni ljudi diljem svijeta koje je dotaknulo njezino milosrđe.

Pola stoljeća je Majka Tereza u utočištu u Kolkati i drugdje u svijetu davala ljubav, pružala pomoć i vraćala dostojanstvo nevoljenima i neželjenima.

Za mnoge čiji je život dotakla bila je svetica i mnogo prije nego što je takvom priznao i Vatikan. A papa Franjo će to formalno učiniti u nedjelju, 4. rujna, na Trgu svetog Petra.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_1242)

  Pričalo se da je žena bila teško zlo, prema ženama oko sebe, i da joj je cili život reklama suprotna njenoj pravoj naravi...
  Čisto crkveno licemjerje...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3202)

  Bice da je gost 1242 pija kavu sa njenim kolegicama cim ima takve podatke.... sram vas bilo nista vam nije sveto!

  oko 3 godina prije
 • 1242 (Gost_1155)

  i za stepinca se isto tako govori

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara