hren
 

POČINJE ŠKOLA
Još je samo desetak dana do početka nove školske godine, koja će ukupno imati 180 radnih dana. Iznimka su maturanti; njima će nastava završiti nakon što u klupama odsjede 162 dana.

Konkretnije, za učenike osnovnih i srednjih škola prvo školsko zvono u 2016./17. godini trebalo bi zazvoniti u ponedjeljak, 5. rujna, a utihnuti nakon 14. lipnja 2017. godine, kada je zadnji dan nastave.

Iznimka su samo đaci završnih razreda srednjih škola, kojima će, zbog obaveza oko državne mature, ocjene morati biti zaključene do 19. svibnja.

U tom slučaju bi imali čak 23 dana praznika, što bi, uvjereni smo, i đaci i nastavnici dočekali s odobravanjem.

Za sada, službeni školski kalendar Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kaže da drugo polugodište traje od 12. siječnja do 14. lipnja 2017. godine, s tim da će učenici imati pauzu za vrijeme proljetnih praznika, koji počinju 13. travnja godine, a završavaju 21. travnja. Ukupno će se tada odmarati 11 dana.

Što se tiče rasporeda državnih praznika, iduća nastavna godina i nije baš najsretnija.

Tako, primjerice, Dan neovisnosti (8. listopada) pada u i inače neradnu subotu, Božić i Nova godina su u nedjelju..., ali je zato dobro ispalo da je Tijelovo (15. lipnja) u četvrtak, pa je to skratilo zadnji školski tjedan za dva dana.

Sve u svemu, moglo je i gore.

Kalendar Za Skolsku Godinu 2016-2017

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara