hren
 

Sinjani imaju svoju Alku, a već širom su poznate Alke na biciklu, pa na motoru, no Alke na rijeci nigdje nema. U Solinu kada se slavi Mala Gospa, članovi ŠNRD-a Jadro, organiziraju Alku na solinski način – Alku na solinskoj Rici.

Tako će i ove godine u subotu 27. kolovoza 2016, pod pokroviteljstvom Grada Solina i solinske Turističke zajednice trinaesti put za redom ŠNRD Jadro prirediti u središtu Solina Ribarsku feštu u sklopu koje će se održati sada već nezaobilazna, Alka na Rici.

Ovogodišnja Ribarska fešta okupit će ‘‘riječne alkare’’ koji će hrabro izići na riječno trkalište i uz oko sokolovo u brodici, pred brojnom publikom s kopljem pogoditi sridu.

Nakon uzbudljive i uvijek zanimljive solinske Alke, koja će započeti u 18 sati uslijedit će prava fešta uz glazbu uživo gdje će u svom ritmu nazočne zabavljati Grupa Uzbuna i popularni Giuliano, a bit će tu i besplatne ribu i piće. Naime, organizatori su ove godine osigurali 50 kg pastrva i 300 kg srdela, 300 litara vina i 300 litara piva, bit će tu i bogata lutrija s glavnom nagradom – ribljim kapitalcem.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_143)

  Žderanje i lokanje može počet... :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9149)

  sa motorom..na rijeci..o europo..oprosti im ne znaju sta rade..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6147)

  otkad sinjani imaju svoju alku?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9601)

  ispravak: solinjani

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara