hren
 

DO KRAJA TJEDNA OČEKUJU PONOVNE LETOVE
Svi hidroavioni European Coastal Airlinesa, koji su prometovali svakodnevno na području Hrvatske, od subote ne lete, zbog odluke Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, koja je zbog utvrđenih nedostataka privremeno prizemljila navedene hidroavione, a zbog nastale situacije iz ECA su uputili novo priopćenje za javnost.

Podsjetimo, Tvrtka European Coastal Airlines svakodnevno prevozi stotine putnika I povezuje Split, Jelsu, Vela Luku, Rab, Rijeku, Mali Lošinj, Pulu, Dubrovnik, Anconu i Pescaru.
Prije nekoliko dana neki od medija otvorili su pitanje sigurnosti letenja, pozivajući se na anonimne izjave bivših zaposlenika kompanije po kojima su letjelice loše održavane, da su vitalni dijelovi zapušteni od korozije, da se improvizira sa zamjenskim dijelovima, kao I da postoji mogućnost rušenja aviona.
Nakon tih natpisa Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo provela je inspekcijski nadzor te kako su izvijestili, zbog utvrđenih nedostataka poduzela mjere za osiguravanje primjene propisa koje uključuju i privremeno prizemljenje zrakoplova.
ECA je potom izdala priopćenje u kojem za nastalu situaciju prozivaju bivše zaposlenike, koji su zbog nekvalitetnog izvršavanja svog posla, dobili otkaze, no pozdravili su inspekciji nadzor u svrhu poboljšanja sigurnosti I uvjeta putovanja.

Ove srijede iz ECA su javnosti poslali novo priopćenje u kojem stoji da su njihovi letovi za sada zaustavljeni zbog dodatne dokumentacije koju su zatražile nadležne vlasti.

- Dugi vikend je iza nas i moj tim je prikupio te predao traženu dokumentaciju koju nadležna institucija sada provjerava.
Poduzeli smo i dodatne mjere te smo angažirali eksterni tim stručnjaka kako bi nas potpomogli u što bržem rješavanju novonastale situacije. Među navedenim partnerskim kompanijama nalaze se i poduzeća s preko 25 godina iskustva rada s Twin Otterima.
Uložili smo sve napore kako bi pokazali da je naš rad bio siguran u prošlosti te da će biti još sigurniji u budućnosti. Naš najviši prioritet je bio i bit će sigurnost naših putnika te se ni najmanje ne bunimo uložiti bilo kakve dodatne napore kako bismo osigurali najviše standarde kvalitete.
Iznimno sam ponosan na svoj tim koji je uložio veliki trud da se ukloni i najmanja sumnja u sigurnost poslovanja naše aviokompanije.

Također, u ime svih nas u ECA-u želim se još jednom ispričati svim našim putnicima zbog prouzrokovanih neugodnosti. Naši djelatnici rade na tome da se svaki pojedini putnik kontaktira, da mu se vrate sredstva te savjetuje o alternativnom prijevozu. Na raspolaganju smo za sve upite i bilo kakvu pomoć putnicima dok ponovno ne startamo s letovima.
Nastavak rada, odnosno ponovni početak letova očekujemo krajem ovog tjedna. Svi letovi do petka su otkazani - stoji u priopćenju kojeg je potpisao izvršni director Klaus Dieter Martin, koji je posebno naglasio kako svojim poslovanjem povezuju  Hrvatsku i njene ljude te kako je optimističan u pogledu nastavka rada.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • (Gost_7111)

  Što je s lažnim Elaboratom i ocjenom o potrebi procjene utjecaja na okoliš.
  Prvi Elaborat je napravljen za donošenje ojene o potrebi procjene. Međutim gazda nije čekao rješenje Ministarstva pa je bez ikakve dozvole izgradio pristanište.

  I umjesto da mu građevinska inspekcija poruši izgrađeno i naplati ogromnu kaznu zbog nedozvoljene gradnje u Zaštićenom obalnom pojasu, mijenja se Elaborat na način da u njemu sada umjesto ''Izgraditi će se'' (kako je pisalo u prvom Elaboratu) piše ''na mjestu izgrađenog ...''

  oko 2 godina prije
 • (Gost_139)

  Letija sa ton kompanijon...ugodnije je u 37....Do Jelse katastrofa

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara