hren
 

NEPRAVILNOSTI U POSLOVANJU
Od subote ne polijeću četiri aviona tvrtke European Coastal Airlines (ECA) koji su svakodnevno prevozili ukupno 400 putnika i povezivali Split, Jelsu, Vela Luku, Rab, Rijeku, Mali Lošinj, Pulu, Dubrovnik, Anconu i Pescaru.

Dio medija prenosi anonimne izjave bivših zaposlenika kompanije po kojima su letjelice loše održavane, odnosno da se održavanje provodi tek da se provede forma, da su vitalni dijelovi zapušteni od korozije i pucaju, da se improvizira sa zamjenskim dijelovima, te uvjeravaju da je pitanja dana kad će se hidroavioni srušiti.

- To nije istina. Hidroavioni su servisirani i održavani onako kako to trebaju biti, i u Hrvatskoj i vani. Nisu poletjeli jer je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo zatražila ispunjenje dodatnih administrativnih zadataka. Kad prikupimo potrebnu dokumentaciju možemo normalno nastaviti s letovima, i to se očekuje sredinom sljedećeg tjedna. Što se tiče bivših zaposlenika koji izlaze u medijima, ovdje se radi o njihovoj osveti nakon što su morali napustiti tvrtku zbog nedoličnog ponašanja ili jer nismo bili zadovoljni njihovim radom. To nas neće spriječiti da nastavimo. Dokazat ćemo tko smo, kako radimo i da nudimo brz, moderan i siguran hidroavionski prijevoz – kazuje Marija Vuletić, glasnogovornica prijevozničke kompanije.

O navodima da nadzorni inženjer, koji slikovito rečeno ima ulogu internog inspektora, potpisuje ono što od njih zatraži vlasnik kompanije, te da je tako jednom potpisao i verificirao dva popravka aviona na udaljenim mjestima, što bi jedino bilo moguće da se teleportirao, Vuletić kaže da to nema veze s istinom.

O navodima da im se prošle godine već srušio jedan avion, veli da se nije radilo o putničkom avionu, već sportskoj letjelici za obuku, a da se nesreća nije dogodila krivnjom tvrtke ECA.

Tvrtka European Coastal Airlines uputila je javnosti priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Dragi Putnici, Prijatelji i Simpatizeri,

Zbog nedavnih zbivanja unutar naše aviokompanije, želimo Vas obavijestiti o stvarnom stanju stvari.

European Coastal Airlines je pauzirao letne operacije na nekoliko dana. Navedeno se dogodilo zato što je CCAA (Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo) tražila ispunjenje dodatnih administrativnih zadataka.

ECA intezivno radi na prikupljanju tražene dokumentacije te očekuje da će nastaviti s letnim operacijama sredinom sljedećeg tjedna.

Kao u svim profesionalnim tvrtkama, ponekad se poslodavac i radnik ne nađu iz nekoliko najčešćih razloga. Isto se dogodilo i nama s nekim zaposlenicima. Ovi radnici su maknuti sa svojih dužnosti zbog nedovoljne razine kvalitete u svojoj izvedbi, manirima na poslu i / ili nedostatku timskog duha.

CCAA, razne medijske kuće i druge institucije dobile su lažne informacije od ovih bivših zaposlenika koji su ovo napravili kao osvetu tvrtci. 

Zahvalni smo na tome što je CCAA bila na inspekciji i što će ih nastaviti raditi redovito. Iznimno to cijenimo, obzirom da je naš najviši prioritet sigurnost naših putnika. 

Iz tog razloga smo sada, na nekoliko dana prekinuli naše letove. Sretni smo što možemo dokazati našu sposobnost da radimo sigurno i pouzdano te da u što kraćem roku eliminiramo sumnje u pogledu kvalitete našeg rada.

Naš fokus sada je briga o našim putnicima koji su rezervirali letove s nama u narednim danima. Naši djelatnici su u procesu kontaktiranja svakog putnika kako bi im izvršili povrat novca te savjetovali o mogućnostima alternativnog prijevoza kako bi svi stigli na svoja odredišta. Mi ćemo naravno i pomoći pri organizaciji alternativnog prijevoza.

Ispričavamo se zbog izazvanih neugodnosti s naše strane. Uvjeravamo Vas da ćemo učiniti sve što možemo za Vas i pomoći gdje god možemo.

European Coastal Airlines će ponovno u utorak dati nove informacije.

Zahvaljujemo vam na podršci.

S poštovanjem,
Klaus Dieter Martin

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_1711)

  Pristanište u Divuljama nema nikavu dozvolu za slijetanje i uzletanje hidroaviona.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_144)

  Kako je moguće da Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo tek sada reagira nakon što su procurile informacije u medijima? Što je do sada radila i kako to ona 'nadzire'? Kako se ono kaže: " Pustimo institucije da rade svoj posao dok ne počnemo brojati mrtve."

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5093)

  Brojali smo mrtve zbog njih prošlo lito kada su zbog nemara, tj. nisu na upozorenje firme koja proizvodi filtere goriva zamijenili isti... Sramota. Da valjaju nebi došli u Hrvatsku. Da pilot nije bio tada priseban poginilo bi još desetak kupača na Resniku!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7191)

  Goste 1711, u Divuljama je registrirani aerodrom na vodi.
  Šta se tiče prisebnosti pilota i njegovih reakcija, možda je bolje da ide klasična priča o prisebnosti i spašavanju života nego da se nabroji šta je sve bilo pogrešno.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8374)

  ECA je li to modna agencija? Ili pak zrakoplovna kompanija? Kada mjerodavni ustanove što je primar te tvrtke možemo nastaviti EASA bi sigurno imala iste kriterije u Njemačkoj kao CCAA u Hrvatskoj?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8374)

  Koga zanima može pogledati:

  http://azi.hr/docs/AIN04_IS_04-LA-4,%209A-DLA_Resnik_25.06.2015.V1.pdf

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8374)

  Ako http://www.trade-air.com/ Trade air kao privatna Hrvatska zrakoplovna kompanija mora poštovati visoke standarde sigurnosti i kvalitete nema razloga da ECA u vlasništvu Njemačko-Filipinskog kapitala ne poštuje na isti način te standarde sigurnosti i kvalitete. Ljudski životi su i putnici ECA i Trade aira.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4818)

  Partizani su ubijali sve što je hrvatsko,a posebno su ubijali školovane osobe.Pogledajte danas tu djecu i unuke partizana debili svi do jednog niti jedan je magistar ili neki veći fakultet jedino ako ga je kupio,zato su se partizani rješavali pametnih i školovanih hrvatskih domoljuba.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara