hren
 

SUČELJAVANJE ŠEFOVA STRANAKA
HDZ je želio pomaknuti termin za dva dana, ali HRT nije pristao.

Slušajući izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koje su davali medijima zadnjih dana, izgledalo je da nema razloga sumnjati da ćemo u petak 12. kolovoza gledati njihovu prvu televizijsku debatu. Podsjetimo, nakon što je Zoran Milanović predstavljajući program svoje Narodne koalicije u Samoboru ljubazno zamolio Plenkovića da mu “učini ljubav i pojavi se na sučeljavanju”, šef HDZ nije mu mogao reći ne.

– Kolega Milanović je evoluirao od uvreda od neki dan do debate. Iskazujem spremnost na sučeljavanje na javnom servisu, neposredno prije početka službene izborne kampanje. Ključni kandidati za predsjednika Vlade imat će prigodu hrvatskoj javnosti izložiti svoj program i sučeliti argumente – izjavio je potom Plenković.

No kako sada stvari stoje, na riječima je sve stalo, barem što se tiče šefa HDZ-a. Naime, kako doznajemo na HRT-u, pisani odgovor da pristaje na debatu dao im je za sada jedino SDP, i to prije tjedan dana. Službeni pristanak iz HDZ-a, kažu na HRT-u, još čekaju. Također, na HRT-u doznajemo da su iz HDZ-a prije nekoliko dana zamolili da se debata prebaci na nedjelju, 14. kolovoza. Navodno je razlog za to predaja izbornih lista, što HDZ misli napraviti upravo u subotu, što je krajnji rok. No na HRT-u na taj uvjet nisu pristali.

Njihova ponuda i dalje je debata 12. kolovoza, najvjerojatnije u 20 sati, a vodio bi je Mislav Togonal.

Na HRT-u su predložilli i nekoliko tematskih blokova poput gospodarstva, unutarnje politike, zdravstva, obrazovanja, vanjske politike, ali i svjetonazorskih pitanja.

Da je očito negdje zapelo kazao je i sam Milanović nakon polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja.

– HDZ, pak, koliko znamo, do ovog trenutka još ništa nije potvrdio nego bi se cjenkao. Mi se cjenkati nećemo. Očekujemo da i druga strana prihvati ponuđeni termin, kako bismo tamo onda razgovarali o stvarima životno važnima za Hrvatsku – izjavio je Milanović koji je jučer na Facebooku objavio mailove koji potvrđuju da je poziv HRT-a za debatu stigao još 25. srpnja, a da je SDP potvrdno odgovorio 1. kolovoza.

Zbog čega još nisu poslali pisanu potvrdu HRT-u da pristaju i da dolaze na debatu, u HDZ-u ne odgovaraju. Neslužbeno poručuju da će to riješiti izborni stožer, ali i podsjećaju da su već rekli da pristaju na debatu te dodaju kako je upravo Plenković prvi i pozvao na debatu.

Politički analitičar Žarko Puhovski drži kako samo sučeljavanje neće mnogo utjecati na raspoloženje birača.

– To je jedino važno za njih dvojicu, da se vidi tko je hrabriji, veći džek... Plenkoviću je mudrije da pristane na to sučeljavanje. Manja mu je šteta da ode nego da mu Milanović pije krv da ga se boji, da se nije usudio sučeliti s njim... – objašnajva Puhovski. Drži i kako će Plenkoviću jedina opasnost biti set svjetonazorskih pitanja jer tu će se, kaže, vidjeti da je njegova najveća prednost zapravo i njegov najveći nedostatak.

– Plenković je uveo novi način ophođenja u politički prostor. Pristojan je, ali se i ne izjašnjava o sumnjivim temama. I time ga se može provocirati, voditelj mora inzistirati na odgovoru i Milanović eventualno može poentirati ako ga natjera da pokaže koliko je desno, a koliko centar – drži Puhovski.

Izvor : Večernji List


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_4095)

  za što se boriti za vlast????????Zorana Milanovića koji također laže što se vidi iz njegovog napada na bankare glede švicarskoga franka. Milanović kaže da bi oni morali šutjeti, jer da što su radili sedam godina.
  Kako providna laž! U tim sedam godina spadaju i tri i pol godine Milanovićeve vlasti. Što su sedam godina radili bankari? Ono što im je i poziv. Bogatili su se! Što je tri i pol godine radio Milanović? Ono što nikako nije smio, dopustio je pljačkanje i uništavanje hrvatskog naroda i njegovih državljana.
  Ako su bankari radili svoj posao, Milanović nam je svojom izjavom potvrdio da je u cijelom svom mandatu činio nešto za što je zna da je amoralno – pomagao pelješenju hrvatskoga naroda.Godine 2011. imovina RH je iznosila 60 milijardi eura. Došla je Kukuriku koalicija koja je stukla 30 milijardi.

  oko 2 godina prije
 • a (Gost_7125)

  Bravo goste..
  Ova dva dolaze iz brisela, obadva, i šta se oni tribaju sučeljavat, kad su uskladjeni ka atomski satovi...

  Zašto Sinćića nema na sučeljavanju??
  Zašto se ta po meni jedina drugačija opcija medijski bojkotira???
  Opasni su po spomenute bankare?
  Koga su jednom bankari izlihvarili, znat će ko će se za njih boriti.
  Ako ne budu znali, pa onda nek ih kradu...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4123)

  zar ispoljavanje agresije od strane SDP i svi njegovih javno prezentiranih operativaca i tajnih (OSTOJIĆ) ne govori da se pod svaku cijenu nesmije izgubiti VLAST, nije to zbog saborskih FOTELJA, nego izgleda da su INSTITUCIJE prisiljene od strane svijeta da PRAVOSUĐE I DORH MORAJU POČETI RADITI, A ZAŠTO?????????????

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara