hren
 

Da su parlamentarni izbori provedeni danas, Narodna koalicija predvođena SDP-om bi bila relativni pobjednik.

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, koje je provedeno u razdoblju između 01.-03. kolovoza, pokazuje nekoliko vrlo zanimljivih nalaza: vidljiva prednost Narodne koalicije u odnosu na HDZ s partnerima (ta je prednost veća od dozvoljene standardne greške uzorka); smjena na vrhu HDZ-a vratila je dio birača HDZ-a ovoj stranci i smanjilo razliku između dvije vodeće stranke u stranačkim preferencijama, uz istovremeni blagi rast potpore Mostu, ali i Živom zidu, ali i djelomični pad izborne potpore HSS-a (vjerojatno iz nezadovoljstva prema potpisanoj koaliciji s SDP-om).

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom kolovoza (po principu cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 52-58%), Narodna koalicija predvođena SDP-om bi bila relativni izborni pobjednik. Vrh ljestvice s rejtingom koalicija pripada koaliciji koju predvodi SDP-u s izborom od 34,4 posto, dok je na drugom mjestu s izborom od 26,4 posto HDZ s partnerima (stranka izlazi samostalno na izbore s nekim manjim strankama ali samo u dijelu izbornih jedinica).

Most je na trećem mjestu s izborom od 10,4 posto dok je Živi zid s partnerima četvrti sa 6,4 posto izbora. Koalicija Stranke BM 365 i Reformista je zabilježila izbor od 2,1 posto dok je lijeva koalicija (Laburisti, Orah, Naprijed Hrvatska) zabilježila izbornu potporu od 1,7 posto. Regionalne liste (koalicija oko IDS-a, HDSSB) su na 1,4 posto, a koalicija pravaških stranaka, te Pametno s 1,2 posto izborne potpore. Ostale stranke i liste bilježe skupni izbor od 2,1 posto, uz 11,5 posto neodlučnih. Svakako je važno napomenuti kako su preferencije koalicija utvrđivane na temelju dostupnih infromacija o izgledu koalicija prije početka provođenja istraživanja (odnosno na 1. kolovoza).

Na ljestvici sa stranačkim preferencijama vodi SDP s izborom od 29,6 posto (što je za 2,2 postotna boda manje od rezultata stranke u srpnju kad je potpora iznosila 31,8%, odnosno vrlo slična onoj prije eskalacije političke krize u zemlji kad je iznosila 29,2% izbora). HDZ je smanjio razliku na ovoj ljestvici i sada bilježi izbor od 26,0 posto (prije mjesec dana, odnosno u vrhuncu političke krize potpora je bila 22,7%).

U ovomjesečnom se istraživanju Most učvrstio na trećem mjestu s izborom od 10,5% što je porast od 0,7 postotnih bodova u odnosu na rezultate iz srpnja (kad je zabilježena izborna podrška od 9,8%). Živi zid je na četvrtom mjestu s izborom od 5,9% (prema 5,3% iz srpnja). Dvije su stranke s izborom potporom između 2 i 3 posto: HNS (2,9%) i HSS (2,1%). Pet se stranaka natiskalo na ljestvici izbora s podrškom između 1 i 2 posto: BM 365 (1,7%), HSP AS i HDSSB (po 1,2%), IDS i Pametno (po 1,1%). Između 0,5 i 1 posto izbora je sljedećih pet stranaka: Hrvatski laburisti i Orah (po 0,9%), HSU (0,8%), HSLS (0,7%) i NS Reformisti (0,5%). Ostale stranke bilježe skupni izbor od 1,4%, dok je 11,5% neodlučnih.

Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara nalazi se hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović s izborom od 16,2 posto (prema 17,1 posto iz srpnja, odnosno 28,2% iz lanjskog kolovoza). Nitko, odnosno niti jedan političar kao zasebna kategorija odgovora bilježi izbor od 14,2 posto (prema 15,9 posto iz srpnja). Čelnik SDP-a Zoran Milanović je na trećem mjestu s izborom od 13,1% (prema 12,4% iz srpnja). Na četvrtom je mjestu novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s izborom od 9,6 posto (prema 7,5% iz srpnja). Božo Petrov je peti s izborom od 6,0 posto (u srpnju 6,9 posto), a slijedi Ivan Sinčić izborom od 5,4 posto (u srpnju 5,2%). Među deset najpozitivnijih političara su još i Tihomir Orešković (5,4%), Tonino Picula (3,6%), Milan Bandić (3,4%) i Zlatko Hasanbegović (3,1%). Tako je među deset najpozitivnije ocijenjenih hrvatkih političara po dva iz SDP-a (Z. Milanović i T. Picula) i HDZ-a (A. Plenković i Z. Hasanbegović). 

Vrh ljestvice negativnog doživljaja hrvatskih političara i dalje drže Tomislav Karamarko i Zoran Milanović ali s obrnutim tendencijama: smanjenje izbora T. Karamarka i povećanje izbora Z. Milanovića.  U ovomjesečnom istraživanju na prvom je mjestu bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji bilježi izbor od 31,6 posto (prema srpanjskih 39,5%). Njegov nekadašnji glavni konkurent i čelnik SDP-a Zoran Milanović je na drugom mjestu s izborom od 23,7 posto (u odnosu na prošlomjesečnih 19,7%). Svi političari, kao zasebna kategorija odgovora, i ovaj su mjesec bili vrlo čest izbor za najnegativnije hrvatske političare (11,1%), dok je Zlatko Hasanbegović na četvrtom mjestu s izborom od 6,3 posto (u srpnju 5%). Kolinda Grabar Kitarović je peta s izborom od 3,6 posto (u srpnju 2,7%). Među prvih deset najnegativnijih domaćih političkih osoba još su Božo Petrov (3,1%), Ivo Sanader (2,1%), Tihomir Orešković (1,3%), Milorad Pupovac (1,3%) i Vesna Pusić (1,0%).

U izboru za najvažniju temu/događaj mjeseca izdvojile su se dvije teme: raspuštanja Sabora/raspisivanje izbora što je najvažnija tema za 33,1 posto hrvatskih građanki i građana, te teroristički napadi u Francuskoj i Njemačkoj što je najvažnija tema za 26,3%. Još su se tri teme izdvojile s nešto višim izborom: izbor Andreja Plenkovića za novog predsjednika HDZ-a (9,4%), pokušaj državnog udara i čistke u Turskoj (7,4%) i ukidanje presude Alojziju Stepincu (6,7%). Pet je tema zabilježilo izbor između 1 i 3 posto: dobri ekonomski pokazatelji (2,9%), Europske studentske igre u Zagrebu i Rijeci (2,2%), ekonomska kriza u zemlji (1,9%), afera s bonusima u Hrvatskim šumama iz mandata T. Jakovine (1,2%), IBM otvara tehnički centar u Hrvatskoj (1,0%). Sve ostale teme i događaji bilježe manji izbor od 1 posto.

Smjer kretanja zemlje podupire svega 10,1 posto građanki/građana (u odnosu 6,8 posto u srpnju), dok ih 75,2 posto misli da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru (u odnosu na 84,5 posto iz srpnja). Ne zna njih 14,7. Najveći udio društvenih optimista bilježi se među glasačima HDZ-a (17,3%) i Mosta (16,4%). Glasači ostalih stranaka su znatno manje optimistični, odnosno izrazitije pesimistični.

Predsjednica Republike je za svoj rad dobila trojku, odnosno 3,0 (prema srpanjskih 3,02). Najvišu ocjenu predsjednica bilježi među glasačima HDZ-a (4,19), Stranke BM 365 (3,61) i HSP AS (3,15). Najslabije ocjene zabilježene su među biračima SDP-a (2,42), HNS-a (2,34), HSU i IDS-a (2,25), Reformista (1,80) i Pametno (1,64).

Izvor: Rtl.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (41)

 • (Gost_8579)

  SDP-komunisti su na propast

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2126)

  Šta je ovo nije proša jedan dan šta su se vratili u Hdz Prgomet i Kojunđić već sastavljaju liste i ko će bit na njima. Vjerni članovi samozatajno rade za Hdz 25 godina , njh ko šiša, Malo sutra.
  Baš je to lipa poruka članovima Hdz, treba činit ča veći nered i galamu jer bolje prođu takvi, izleda da nije na cijeni odnost i rad za Hdz.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7851)

  Jedan član, jedan glas, jedan kandidat!
  99% glasova! Ne nije Sjeverna Koreja!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9364)

  Neka se glasa samo na jedno mjesto odnosno oni koji imaju dvi domovnice inputovnice zabranit im glasat na dva mjeeta sa time da glasanje postane obavezno za sve punoljetne osobe tek onda možemo kazat dali su izbori realni a ne da izađe puno manje glasača nego sta ih na to ima pravo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1114)

  "izleda da nije na cijeni odnost i rad za Hdz"

  To je za osudu, a ne za diku.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8762)

  danas je težak dan za ezdepeovce.neka pate govnari

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9364)

  A zašto da pate S.D.Peovci ti možeš patit jer nisi normalan ,od one si države sve dobija a od ove još i vise i da ti dođe crnac uvuk ce ti bit dobro a nisi se pritrga ni metak ispalija ka ja a nisam kom.ni S.DP al sam pošten i nazivam ljude govnjarima viruješ li ti u boga?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1114)

  Ja ne virujen u boga. Ni u SDP. Osobito ne u adezu. Meni niko od nabrojanih ne znači ništa.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8766)

  Program Narodne koalicije, u “Sigurnom smjeru” nisu dani parametri “ekspanzivnosti” monetarne politike niti “deprecijacije”. Ako govorimo o slabljenju tečaja do 2-3 posto godišnje, onda zapravo ništa ne mijenjamo u monetarnoj politici nego bi se pretvarali da vodimo finiji monetarni fine tuning nego što je moguć. Ako pak govorimo o deprecijaciji od 5 ili više posto godišnje, onda bi pošteno trebalo reći građanima i tvrtkama zaduženim u stranim valutama da će im se za mandata Narodne koalicije mjesečna rata povećati više od 20 posto. Lako je jednome jer ima mentora koji će ga prekvalificirati za honorarno obijanje. časna stranka Radića na što je spala, koji su osnovni postulati HSS ..........sjetite ih se?'

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8766)

  Seljak koji posjeduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima plaću i ima kruha, za nas ništa ne vrijedi. Mi od njih moramo napraviti beskućnike, proletere. Samo nesretnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.“

  [Dokument se nalazi u Arhivu vojno povijesnog instituta u Beogradu u „fajlu“ Štaba vrhovne komande (JVUO) – Četnički arhiv, pod oznakom K-12, 30/12.]

  Podnoseći ostavku na mjesto potpredsjednika u prvoj poslijeratnoj jugoslavenskoj vladi, sastavljenoj pod pritiskom Britanaca od Tita i Šubašića, Milan Grol je izjavio: "Ovo nije država nego klaonica"
  Pokolj kakav se provodio nad Hrvatima nije poznat u europskoj civilizaciji. Milovan Đilas (Wartime, 1947.)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9201)

  Bezobrazluk Srbije nema kraja rehabilitirali su Dražu Mihajlovića i četnički pokret u Srbiji , tako su Srbiji i oni postali antifašisti,
  Također rehabilitiraju Milana Nedića predsjednika fašističke Srbije kao legalnog saveznika nacističke Njemačke . Kojima tj. Milanu Nediću i saveznici Srbiji , Adolf Hitler izdaje dokument i daje pohvalu da su prva zemlja u Evropi očistili zemlju od Židova 1942 g. , odnosno da u njoj nema više Židova. Jedan dio su Srpski žandari Milana Nedića sa Gestapom otpremili u Aušvic a drugi dio odveli u koncetracijski logor Sajmište kod Beograda, gdje je pogubljeno do 70 000 živote ( različitih vjera i nacija i političkih protivnika).
  Dali ste ikad pročitali ili čuli da je Ivo i Slavko Goldstajn ikad protestirao i spominjao Nedića i Mihajlovića.
  Trebate još znati da samo u Beogradu 1939 i 1940 zabranjeno bilo studiranje pripadnicima Židovskog naroda.
  Dali su ikad antifašisti potestirali protiv srpskog fažizma, i zabrane studiranja Židovima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6145)

  samo istinu hoćemo , rasvijetliti prošlost za svijetlu budućnost

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8788)

  Otvorite oči i recite NE partiji=stranci hdz=sdp. Dosta je laganja i pljačke već 25 godina. Glasajte za treću opciju MOST nezavisnih lista, za Živi zid i druge. GLASAJTE I ZA CRNOG VRAGA, SAMO NE ZA hdz i sdp.

  oko 2 godina prije
 • 6145 (Gost_1188)

  hoćeš istinu? evo ti jehttps://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/1653634_659396837450937_1187789169_n.jpg?oh=f43bd0f59fcb4b849d69594c6a2becec&oe=585C72CF

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5143)

  "Otvorite oči i recite NE partiji=stranci hdz=sdp. Dosta je laganja i pljačke već 25 godina. Glasajte za treću opciju MOST nezavisnih lista, za Živi zid i druge. GLASAJTE I ZA CRNOG VRAGA, SAMO NE ZA hdz i sdp."

  Zaludu kukaš: da naš svit nije nakaradan i stranke bi bile bolje, a onda i politika. Je li uopće možeš zamislit vodeću švedsku stranku na hrvatskim izborima ili obrnuto? Ne ide. Dok god mi budemo pučanstvo, a Šveđani građani.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8788) (Gost_1205)

  za koga si ti glasa ovih 25 god.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5235)

  Odgovara: # 399762

  sram vas bilo, samo širite mržnju i nesriću, i sami ste takvi, jadne li vaše obitelji, da nema takvih kao vi nebi smeća bilo vani i nebi trebalo plaćati za to, ali kad si naslika kantu jeli ti kupiš boce iz kanti, slikaj se ispred nje naće ti se posao, tko kupi boce, koji osobe, jeli to sramota, na dan sam crnčija za 100 kn pa nikoga nisam krivija, ni ratnu penziju nisan uzeja, više hdz ima časni ljudi nego sve stranke, krv ste vadili i ponižavali se 1 kn, tko baca smeće tko traži ulice parkove sve mukte, ti ćete odvest na pravi put, kad krene revolucija krv teće potocima, ali krv naroda, j..a vas marksizam, učinija vas je nesposobne za život osim za kukanje, a nek živi zid kaže koliko je ljudi zajeba, a most zajebava i ruga se cilon hrvatskom, sramota od ljudi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1205)

  kad ne može i ne zna svak širit ljubav ka ti.smeta te kanta, a ne smeta ju te ljudi koji su odradili radni vijek da kupe boce iz kanti. možda da imaju pristojnu mirovinu sidili bi na šentadi na rivi i uživali u starosti. nekad su kaštelanske rive bile pune staroga svita, nije se moglo nač misto za sest za razliku od danas kad mladi i mlade po cili dan vise po štekatima. i to ništo govori.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4120)

  Odgovara: # 399765

  oktobarsku revoluciju i partizaniju komunizam ste znali živitna grbači onih koji najviše prezirete komunistički marksistički intelektualci, u ratu su ginili seljaci težaci ribari radnici a vi elita ste otimali tuđe bogatstvo i kuće useljavali se i za zabavu ubijali ljude zatvarali i žene in silovali, inače za neprijateljsku dicu nema fakulteta posla kruva, sram te bilo prošetaj po hrvatskoj i gledaj pa uzmi slike tvoje jugoslavije KAD AUTO NISI MOGA KUPIT AKO NISI KOMUNISTA ILI SRBIN, DI SU SE GRADILE CESTE INFRASTRUKTURA, HRVATSKA IMALA JE AUTOCESTU ZAGREB KARLOVAC, POGLEDAJ KAŠTELANSKU CESTU- KOLIKO JE LJUDI NESRITNO NASTTRADALO, ŠTA JE VALJALO TO U HRVATSKOJ OSIM ZA SRBE, JUGOOFICIRE, HRVATSKE IZRODE I IZDAJICE, HRVATSKA JE 700 000 IZBJEGLICA VOJSKU OPREMILA POLICIJU RAT ČASNO DOBILA NIJE BILO REDOVA ZA BENZIN ŠEĆER KAVU KO SE OBOGATIJA NA TOME VI IZRODI HRVATSKI, KAD JE GORIJA HRVATSKI DOM I NAROD GINIJA DI STE BILI, U RUPI KA SVAKI ŠTAKOE

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4120)

  Odgovara: # 399762

  AKO TVOJ BOŽO PETROV SAMOPROGLAŠENI HRVATSKI MOJSIJE VIRUJE, NEKA BUDE ZADNJI NA LISTI I POTVRDI SVOJE POSLANJE NA ZEMLJI TAKO I SINČIĆ I SVI VELIKI REVOLUCIONARI, VRIJEME ĆE POKAZATI USKORO TKO SU TI LJUDI KOJI ZAJEBAVAJU CILU DRŽAVU

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4120)

  Odgovara: # 399762

  O pravoj prirodi antifašizma govori popis onih koji su do sad tamo dolazili – 27. srpnja 1971. su u Srbu izviždali Savku Dabčević-Kučar, koja je kasnije taj skup ispravno ocijenila kao manifestaciju velikosrpske ideje i “zid otpora i mržnje prema hrvatstvu i Hrvatskoj”. S druge strane klicalo se velikosrbima Draži Markoviću i Đoki Jovaniću. Povjesničar Ivo Lučić u Večernjaku podsjeća na njene riječi o antifašistima u Srbu: “Mrze nas i ne će se libiti za četništvo proliti krv.”

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6094)

  Goste 4120 ili si slip ili si vojnik partije=stranke zna se. Nije Most zajebava cilu državu, nego Hdz nije htio prihvatiti nikakve promjene. Hdz je i dalje htio kruha bez motike. Zna se tko nije htio smanjiti svima plaće. Cilu državu su i hdz i sdp (hdz=sdp) već 25 godina pljačkali samo za sabe i svoje, a ostalom narodu nek se snalazi. Zato sam za 3-ću opciju.
  Neka se iz državnog proračuna ne isplačuje niti jedna kuna svim strankama. Neka ih financiraju članovi svojom članarinom, a te kune dati za razvoj, izgradnju i unapređenje zdravstva, školstva, zaštite i spašavanja. Pa zar nije žalosno da političari i sve stranke, imaju i za prikovrimene sate, i za odvojen život, i za svekoliku potrošnju, a da u ovom trenutku svi dobrovoljni vatrogasci kod Žrnovnice spašavaju i imovinu, kuće i ljudske živote na požaru i ništa od toga nemaju. To rade besplatno i dva dana ćr biti odvojeni od svojih obitelji.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4120)

  Odgovara: # 399772

  kad ti za drugim suze liješ, što ne odeš di je patnja i bol i pomažeš, ostavi sve i idi služi, najlakše je sidit doma i popovat ka i tvoj MOST koji je sjeba znanje ovoj državi i srušija njenu vjerodostojnost u svijetu, sve ono što su ljudi radili da bi njeno ime učvrstili, TVOJ MOST JE SROZAO NAROD I DRŽAVU ITEKAKO, SAMO TO NEMA TKO DA PIŠE I RAZJASNI. PITAJ PAMETNE U SVIJETU KOJA JE CIJENA NJEGOVA ŽONGLIRANJA S DRŽAVOM I NARODOM, A POGOTOVO MILANOVIĆEVA, DA JE TUĐMAN BIJA TAKAV NEBI DRŽAVE VIDILI I BILO BI NAS POD ZEMLJOM I U ZATVORIMA U IZBJEGLIŠTVU I TI TADA MOŽEŠ DOBIT OSKARA OD SRBIJE ZA GLAVNOG JUDU HRVATSKE IMA VAS JOŠ I DA ĆE VAM SRBIJA I KOMUNISTIČKA PARTIJA HRVATSKE S MILANOVIĆEM OSKARE

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6094)

  Ma mi mnogi razunijemo da ti goste 4120, MORAŠ BRANITI STRANKU PARTIJU hdz=sdp, jer si od istih izgleda vrlo dobro živiš, ali brate smanji događaj. Osobno molim Boga da se ne vrati sdp na vlast, a ako tako bude, onda je hdz najveći krivac za to. Lažna obečanja, pljačka gospodarstva i poljoprivrede, lagodan život samo njima, povlastice, obiteljska zaposlenja, nekažnjavanje i nevračanje opljačkanih kuna, dokazanih zloupotreba položaja od mjesnog odbora da vrha Vlasti i Sabora. E pa dosta je. Svi sudionici trebaju odgovarati, vratiti i robijati za učinjeno, ali i za ne učinjeno za dobro cilog naroda i Hrvatske. A ti i taki bi trebali biti AORIST - Prošlo svršeno vrijeme. Bog i Hrvati.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1101)

  KAD AUTO NISI MOGA KUPIT AKO NISI KOMUNISTA ILI SRBIN, DI SU SE GRADILE CESTE INFRASTRUKTURA, HRVATSKA IMALA JE AUTOCESTU ZAGREB KARLOVAC, POGLEDAJ KAŠTELANSKU CESTU- KOLIKO JE LJUDI NESRITNO NASTTRADALO, ŠTA JE VALJALO TO U HRVATSKOJ OSIM ZA SRBE, JUGOOFICIRE, HRVATSKE IZRODE I IZDAJICE, HRVATSKA JE 700 000 IZBJEGLICA VOJSKU OPREMILA POLICIJU RAT ČASNO DOBILA NIJE BILO REDOVA ZA BENZIN ŠEĆER KAVU KO SE OBOGATIJA NA TOME VI IZRODI HRVATSKI, KAD JE GORIJA HRVATSKI DOM I NAROD GINIJA DI STE BILI, U RUPI KA SVAKI ŠTAKOE

  a di si ti diko hrvatska živija do 90-e

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1101)

  (Gost_6094)
  Goste 4120 ili si slip ili si vojnik partije=stranke zna se[quote][/quote
  niti je on slip niti je vojnik stranke -partije. njega takvog ne triba niko.on ni sam nezna šta je. njemu je nekad bilo loše jer se čeka red, danas mu je dobro jer svega ima ,a to šta svak ne može kupit to njemu nije problem. on bidan nezna kako ga je čača odgojia pored neimaštine mlika i kave, kad su samo jugooficiri aute kupovali,a koliko se ja sičan najmanje su oni aute kupovali. to šta je ima školovanje ,ličenje, radno misto, šta je ima život bez straja od ovrhe i hipoteke njemu pametnome ništa ne znači. taj bi piva vilu velebita. e pa neka piva nju isve druge ,danas je demokracija

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9610)

  "najlakše je sidit doma i popovat ka i tvoj MOST koji je sjeba znanje ovoj državi i srušija njenu vjerodostojnost u svijetu"

  Ti si, sinko, skroz berlav. Koliko ti još godin vlasti zločinaca triba da progledaš ko je, kako i kad osramotija našu zemlju?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6094)

  Svih 25 godina samostalnosti Hrvatske, ista se pljačka od hdz i sdp. Jedni kradu,a drugi vriću drže, pa se malo prominu, pa se opet malo prominu i sve tako. I obečaje se biti će bolje. Hoće hoće ali samo njima. Sve osuditi i vratiti pare, poslati ih na robiju i zabraniti više političko djelovanje. Lustracija. Stranke se same financiraju i NE DOZVOLITI NAJNOVIJE I TEMELJITO PLJAČKANJE DO KORJENA NARODA POREZOM NA NEKRETNINE.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8507)

  Odgovara: # 399782

  opće nisi svjestan a niti kompetentan da pišeš o temi koju ne razumiješ osim izljeva zloće i to je sve što znaš, ti još živiš s redovima za kavu i bonovima za benzin, ljudi su gradili od čega samo što se vode i zraka nisu odrekli, zločin je tebi u glavi, koja poduzeća su išta valjano prozvela, možeš nabrojat naprste, najgori su komunistički lopovi koji su prodali sve živo, a ovi novi upropastili državu po naređenju iz Beograda, navodno se več priča u omiljenoj vam prestolnici da ćemo ponovo zajedno, u region i memorandum ide, nećete NIKAD VIŠE DOMAĆI IZDAJNICI.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5201)

  Svi za Karamarka:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5168)

  5201ma jesili poludija imamo puno bolje Ivu,Nadana,Antona,Božidara,ma ko ce i sve nabrojit pogledaj ih iz predhodnog teksta pa biraj po svacijem ukusu svi vridni ,vajatni i deboto pošteni!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1223)

  http://www.jutarnji.hr/incoming/sanaderovi/4594025/alternates/WIDE_1180/SanaderoviSLAVLJENIČKA ATMOSFERA U OBITELJI SANADER U Italiji na jahti slavili Mirjanin rođendan

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4183)

  za karamarka ste vi obične nule um vam ne ide dalje ožujskog piva

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1187)

  ničega nije bilo prije, dobro ti kažešhttp://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2016/08/amfora.png

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1187)

  Prema zapisima navodno je prva diskoteka koja je otvorena na našim prostorima bila Amfora u Jelsi na otoku Hvaru. Otvorio ju je Petar Ivulić davne 1964. godine, 10 godina nakon prvog diska u Parizu. Kako se u to vrijeme zbog zakonskih propisa nije mogao registrirati kao disko, Amfora je službeno bio noćni klub. Ali Amfora je bio pravi disko u koji su dolazile horde turista, a koji su sa sobom nosili i najvrijedniju robu tog doba – nove ploče.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2217)

  "ljudi su gradili od čega samo što se vode i zraka nisu odrekli, zločin je tebi u glavi, koja poduzeća su išta valjano prozvela, možeš nabrojat naprste, najgori su komunistički lopovi koji su prodali sve živo, a ovi novi upropastili državu po naređenju iz Beograda,"

  Ti ka da nisi ovde živija prije i posli 90-te. O ukusima i grijima ne bi, alli pogledaj oko sebe samo materijalno, pa ćeš vidit kojih godina u bližoj (a i daljoj) povijesti se najviše napravilo. Kad je standard i BDP najviše rasta? Pismenost? A posli 90-te, šta se izgradilo? I čije je došlo i na koji način sve ono šta se od državnih (čitaj: narodnih) pinez napravilo? Žalosno je da naš narod ne zna funkcionirat nego pod bičem, a takve vlasti su, na žalost, rigidne. U demokraciji smo se posrali.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1187)

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13912455_1059299394139313_4689021192276834122_n.png?oh=76e460923fd8f122cb7a403e3ac7d729&oe=58151078

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4116)

  Pogledajmo jučerašnju alku zašto je H.D.Z koristi u političke svrhe sramota ,poredali su se ka srdele a dosta je vidit maloga Antu a falina mu je posilni Ivan ,sta su obečali ništa nisu ucinili za svit nego oba dva za sebe (kuče ,stanovi,vikendice zero zemjice)pa i nji bi trebalo pitat šta su imali do rata Jovanka je govorila da je usparala na spizi a na cemu su oni na nama budalama koji smo im virovali njima i onakvin je dobro a kako je nan to samo oni gori zna .

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4116) (Gost_1187)

  Jovanka je govorila da je usparala na spizi

  ajde reci kojon prigodon je to rekla

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1836)

  Odgovara: # 399809

  šta si ti učinija osim baljezganja nećeš u raj,

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2171)

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13892103_1234791643200531_644206540796125575_n.jpg?oh=434c1ec28808c75ce45e24bbe5ee03fd&oe=5826C1C6

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara